Haberler

İzmir Koleji, Tüm İzmir'i Kucaklıyor

Güncelleme:

Özel İzmir Koleji'nin görkemli 2017-2018 eğitim öğretim yılının açılışında yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Şahin, tüm İzmir'i kucakladıklarını söyledi.

Özel İzmir Koleji Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Şahin, beşinci yılında İzmir'in Koleji'nin tüm İzmir'in koleji olma yolunda emin adımlarla ilerlediğini ve tüm İzmir'i kucakladığını vurguladı.

2017-2018 eğitim öğretim yılının başlaması münasebetiyle Bornova, Yeşilova Kampüsü'nde düzenlenen programda konuşan Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Şahin, "Eğitim nitelikli nesil yetiştirme işidir" dedi. Nesilleri yetiştirirken tarihin kendilerine atfettiği yüce değerler ve ilkeler doğrultusunda ilerlediklerini ifade eden Mehmet Şahin, en önemlisi de bilgi toplumu çerçevesinde vatansever, milli değerlerini, maneviyatını bilen; çağdaş eğitime önem nesillerin yetişmesi için gayret sarf ettiklerine dikkat çekti. Şahin, "Sanatta, sporda, kültürel faaliyetlerde, sosyal ve duygusal projelerle doğaya saygılı; sorgulayan, araştıran şehrimize, ülkemize ve dünyaya bir bakış açısı getiren elektronik, robot ve uzay çağına hazır bir eğitim anlayışıyla fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesiller yetiştirmek ve geleceğe hazırlamak en büyük hedefimizdir. Eğitimimiz çağa uygun olarak sürekli değişen ve gelişen birikim ve tecrübeler ışığında yenilenen bir süreçtir. Bu süreç toplumu yücelten ve insanlığa yön veren en önemli etkendir" diye konuştu.

İzmir Koleji'nin tüm hususlara bilimsel ve teknik yaklaşımlarıyla İzmir'in en önemli kurumu olduğunu söyleyen Şahin, hiçbir başarının tesadüf olmadığını, başarılı olmanın tek yolunun çalışmak olduğunu, başarının da düzenli ve sürekli çalışmayla geleceğini belirtti.

15 TEMMUZ ŞEHİTLERİ UNUTULMADI

Okul yöneticileri, öğretmenler, veliler ve öğrencilerin katıldığı açılış programında geçen yıl 15 Temmuz'da şehit olanlar unutulmadı. Okul öğrencilerinden Ruhi Ensar Baştopçu, FETÖ Terör Örgütü'nün hain girişimi sırasında hayatını kaybeden Ömer Halisdemir'in fotoğrafının baskılı tişörtüyle okuduğu, "Ölmüşsün ama değilsin üzgün" şiiri gözyaşlarıyla alkışlandı.

Sekizinci sınıf öğrencilerinin okulun yeni öğrencilerine çiçek takdim ettiği program daha sonra şiirlerin okunması ve ardından müzik dinletisiyle son buldu.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Yeşilova Bornova İzmir Güncel Haberler

title