Haberler

İzmir: İzmir'de Yerel Yönetimler

İzmir Büyükşehir Belediyesi, yeşil alanlarda ve meydanlarda bulunan tüm yüksek aydınlatma direklerini elden geçirmeye başladı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, yeşil alanlarda ve meydanlarda bulunan tüm yüksek aydınlatma direklerini elden geçirmeye başladı.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, vatandaşların akşamları da açık alanları rahat ve güvenli bir şekilde kullanabilmesi amacıyla başlatılan çalışmanın kent genelinde uygulanacağını söyledi. Güçlü projektörleriyle özellikle geniş yeşil alanlarda tercih edilen yüksek aydınlatma direkleri elden geçirilerek eksikleri giderilecek. İzmir Büyükşehir Belediyesi, çalışmalar kapsamında zaman içinde kırılmış, yıpranmış ve işlevini yerine getiremez hale gelmiş yüksek aydınlatmaların tamamını onaracak. Çalışmalar kapsamında arazi yapısı nedeniyle ayrı olarak ele alınan Susuzdede Parkı'ndaki yüksek aydınlatma projektörünün bakım onarımı da yapılarak park karanlıktan kurtarıldı.

Büyükşehir Belediyesi'nden bu konuda yapılan açıklamada, kent genelinde arızaları tespit edilen 60 adet yüksek aydınlatma sisteminin tamir ve bakımının önümüzdeki günlerde yapılmaya başlanacağı belirtildi. Vatandaşların yoğun olarak kullandığı alanlarda geceleri çevreyi aydınlatan 24 metrelik direkler üzerinde yer alan projektörlerin özellikle asansör sistemlerinde meydana gelen arızalar giderilecek. Bu sayede projektörler direklerin alt kesimine kadar indirilebilecek ve periyodik olarak bakımlarının yapılması kolaylaşacak. Rekreasyon alanları, parklar ile kavşaklarda bulunan ve aydınlatma gücü yüksek olan direklerin her birinde toplam 6 adet projektör bulunuyor. Bunlardan aydınlatma işlevini kaybeden projektörler değiştirilecek, bir arıza varsa giderilecek. Onarımları tamamlanıp işler duruma getirilen projektörlerle hem vatandaşlara daha güvenli ortamlar sunulmuş olacak hem da İzmir'in ışıl ışıl görüntüsü tazelenmiş olacak.

Çalışmalar kapsamında Kordon Boyu, Bostanlı Kıyı Düzenlemesi, Dudayev Bulvarı, MTK Sitesi, İnciraltı Gençlik Merkezi, Mustafa Kemal Sahil Bulvarı, Üçkuyular Meydanı, Ötügen Parkı, Otogar Kavşağı, Manas Bulvarı, Turgut Özal Rekreasyon Alanı, Olaf Palme Parkı, Alaybey Parkı, Köstence Köprüsü ve Hilal Metro İstasyonu'ndaki yüksek aydınlatmalar da ele alınacak.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title