Haberler

İzmir: Çeşmeli Turizmciler Önlem İstiyor

Çeşme Turistik Otelciler Birliği (Çeştob), Çeşme'deki 2007 Turizm Sezonu İçin Alınması Gereken Önlemleri Sıralayarak, "Her Şey Dahil" Sistemin Artık Bir Son Bulması Gerektiğini Belirtti.

Çeşme Turistik Otelciler Birliği (ÇEŞTOB), Çeşme'deki 2007 turizm sezonu için alınması gereken önlemleri sıralayarak, "her şey dahil" sistemin artık bir son bulması gerektiğini belirtti.

Otel Karaca'da düzenlenen basın toplantısında konuşan ÇEŞTOB Yönetim Kurulu Başkanı Veysi Öncel, 2006 turizm sezonunu Türkiye'deki otellerin yüzde 90'ının mutlu kapatmadığını, satılık ve kiralık otel sayısının çok fazla olduğunu söyleyerek, Antalya bölgesindeki yatak artış hızının önlenmesi ve farklı bölgelere yatırımın teşvik edilmesi gerektiğini ifade etti. Öncel, "Çok cazip fiyatlarla yatakları pazarlamak marifet değil. Antalya'ya her yıl ilave olan 30 bin yatak acaba müşteri buluyor mu? Türkiye'deki turistik tesislerin yüzde 7'si hariç diğer tüm tesisler 30-50 Euro arasında her şey dahil fiyatı nereye kadar uygulayacaklardır. Farkında olmadan otellerimizdeki kalite, fiyat politikasından dolaşımı düşmektedir. Açık büfelere kırmızı eti koyamaz olduk. Tavuk ve hindiden yemek çeşidi herhalde en çok Türkiye'dedir" diye konuştu.

Türkiye'de otelciler birliği kurulması gerektiğine de dikkat çeken Öncel, kış aylarında otellerin kapanmaması gerektiğini de belirtti. Kış ayları için SSK primleri, elektrik gibi giderlerde teşvik edici önlemlerin gelmesi durumunda yerli ve yabancı turistlerin çekilebileceğini kaydeden Öncel, Turizm Bakanlığı'nın da turizme bir yıllık değil uzun yılların turizm planlamasını yapması gerektiğini ifade etti. Telif hakları konusunda kesin bir karara varılması gerektiğinin altını çizen Öncel, "Telif hakları komedisine son verilmelidir. Müzik çalamayan oteller, mahkemelerde biriken dosyalar, her gün farklı talepte bulunan firmalar var. Bu konuya çözüm getirilmelidir" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title