Haberler

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi Toplantısı

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi Toplantısı

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi Toplantısında, Belediyenin Denetim Komisyonu Üyeleri Belirlendi

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi toplantısında, belediyenin denetim komisyonu üyeleri belirlendi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu yönetiminde gerçekleştirilen 2011 yılı Ocak ayı ilk birleşimindeki gizli oylama sonucu, CHP'den Yusun Çankal, Mustafa Doğan, Günsel Sağlam ve Halil Serbeş ile AK Parti'den İrfan Eskin, denetim komisyonuna seçildi.

Toplantıda söz alan CHP'li Necat Yılmaz, aşırı yağış nedeniyle Karşıyaka'da geçtiğimiz günlerde su baskını yaşandığını, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Karşıyaka Belediyesi yetkililerinin olaya hemen müdahale ettiğini, vatandaşlara ayni ve nakdi yardımda bulunduğunu belirterek, İzmir Valiliği ve İlçe Kaymakamlığının yardımlara iştirak etmediğini ileri sürdü. Aziz Kocaoğlu ise konuyla ilgili polemik yaratmanın gereksiz olduğunu ifade ederek, 'Dere duvarının yıkılmasıyla evini su basan vatandaşlarımız oldu. Zarar tespitleri yaptık, karınca kararınca maddi destekte bulunduk. Ülkesiyle, devletiyle hep beraberiz. Emeği geçenlere teşekkür ediyoruz' dedi. AK Parti Grup Başkan Vekili Yusuf Kenan Çakar ise esas amacın eleştirilerle bağcıyı dövmek değil, üzüm yemek olduğunu, sorunların nasıl aşılması gerektiğini tartışmak istediklerini söyledi. Karşıyaka'daki Bostanlı Deresi üzerinde yapılması planlanan baraj konusunda bazı devlet kurumlarının engel çıkardığı yönünde iddiaların basına yansıdığını kaydeden Çakar, 'Bostanlı Deresi üzerinde yapılacak barajla ilgili daha yeni plan tadilatı yapılıyor. Biz plan tadilatlarını görüşürken barajın yapılmama gerekçesini, bazı kurumların üstüne yüklemek doğru değil' dedi.

Aziz Kocaoğlu da plan tadilatının ayrı bir konu olduğunu, Değirmendere, Bostanlı ve Çamlı Barajlarının yapılmasına ilişkin tartışmaların İzmir gündeminde olduğunu bildirerek, şunları söyledi:

'Barajların yapılmasına izin verilseydi, yapabilir miydik? Bu bir başka konu. Ama ben burada bu tartışmalara girmek istemiyorum. Önemli olan Bostanlı ve diğer barajların kente kazandırılması. Kim kentte taş üstüne taş koyarsa bu kente bir şey kazandırmış olur.'

Meclis toplantısının ardından yapılan İZSU Ocak ayı olağanüstü toplantısında da konut dışı ve turistik tesislere verilen su ücretinin yeniden belirlenmesine ilişkin madde, plan ve bütçe komisyonuna gönderildi. (EFS-EUB-BER) - İZMİR

Kaynak: AA / Yerel

Yerel

Ünlü şarkıcı Metin Arolat hayatını kaybetti

Ünlü şarkıcı Metin Arolat hayatını kaybetti

İsrail, Lübnan'ın kalbine saldırdı! Hizbullah'ın iki numaralı ismi öldürüldü

Hizbullah'ın iki numaralı ismi öldürüldü

Cinayeti çözecek ses kaydı: Amca ile işçisinin Kürtçe telefon konuşması deşifre edildi

Amca ile işçisinin Kürtçe telefon konuşması deşifre edildi

Skandal görüntüler ortaya çıktı! Sakaryaspor Başkanı Gökhan İn darp edildi

Skandal görüntüler! Sakaryaspor Başkanı Gökhan İn darp edildi

title
respondToVisibilityVideo(document.getElementById('contentElement'), function () { });