Haberler

İzmir Aydınlılar Derneği'nden Ziraat Odası'na Teşekkür Ziyareti

İzmir Aydınlılar Derneği Başkanı Necati Ünal ve Yönetim Kurulu Üyeleri Aldığı 'Yerli Tohum ve Yerli Gübre Kullanma' Kakarı Nedeniyle Aydın Ziraat Odası Başkanı Arif Gürdal'a Teşekkür Ziyaretinde Bulundular.

İzmir Aydınlılar Derneği Başkanı Necati Ünal ve yönetim kurulu üyeleri aldığı 'Yerli tohum ve yerli gübre kullanma' kakarı nedeniyle Aydın Ziraat Odası Başkanı Arif Gürdal'a teşekkür ziyaretinde bulundular.

Türkiye'de en verimli toprakların Aydın'da bulunduğunu ve üreticilerin de bu toprakları iyi değerlendirmesi gerektiğini belirten İzmir Aydınlılar Derneği Başkanı Necati Ünal Türkiye'de tarımın da dışa bağımlı hale getirilmek istendiğini iddia etti. Yerli tohum ve gübre kullanımı konusunda Ege'deki tüm çiftçi kuruluşlarını ve ziraat odalarını ziyaret ettiklerini kaydeden Ünal, yerli tohum ve gübre kullanımı konusunda aldıkları örnek Aydın Ziraat Odası Yönetim Kurulu başkanı Arif Gürdal'a teşekkür ziyaretinde bulundu. İsrail tarafından genetiği değiştirilerek dünyada kullanıma sunulan tohumların toprağa zarar verdiğini iddia eden İzmir Aydınlılar Derneği başkanı Ünal "Sanayide olduğu gibi Türkiye tarımda da dışa bağımlı hale getirilmek isteniyor. Bu nedenle üreticilerin bilinçli olup yerli tohum kullanmasını tavsiye ediyoruz. Tohum ve gübrede halkın yerli malı kullanmasına tavsiye ediyoruz" diyerek Aydın Ziraat Odası Başkanı Arif Gürdal'a da Ziraat Odası olarak bu yönde aldıkları tavsiye kararından dolayı teşekkür etti.

Ziraat Odası olarak çiftçilere aynı zamanda danışmanlık hizmeti vermeye çalıştıklarını belirten Arif Gürdal, "Aydınlı çiftçilerin tohum ya da gübrede öncelikli tercihleri yerli üretimden yana olacaktır." dedi. Ziyarete İzmir Aydınlılar Derneği Başkanı Necati Ünal ile birlikte Aydın Sivil Toplum Platformu Sözcüsü Veli Tiryaki ve Kadın Hakları Koruma Derneği Başkanı Güncay Kösem de katıldı.

(İK-Mİ-

(İKİ-Mİ-)

19.03.2007 16:30 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title