Haberler

Itc Yetkilileri, Merkezlerini Hedef Alan Silahlı Saldırıların Artmasından Endişeli - Kerkük

- Kerkük kent merkezi ve Musalla semti Irak Türkmen Cephesi Musalla bürosu Saldırıya uğrayan merkez binası Bölgede alınan güvenlik önlemleri Irak Türkmen Cephesi Başkanı Erşet Salihi ile röportaj Irak Türkmen Cephesi Musalla Büro Sorumlusu Mutasam Osman ile röportaj Irak Türkmen...

- Kerkük kent merkezi ve Musalla semti

Irak Türkmen Cephesi Musalla bürosu

Saldırıya uğrayan merkez binası

Bölgede alınan güvenlik önlemleri

Irak Türkmen Cephesi Başkanı Erşet Salihi ile röportaj

Irak Türkmen Cephesi Musalla Büro Sorumlusu Mutasam Osman ile röportaj Irak Türkmen Cephesi yetkilileri, Kerkük'teki merkezlerini hedef alan silahlı saldırıların artmasından endişeli olduklarını belirtiyor.

Irak Türkmen Cephesi Başkanı Erşet Salihi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Irak Türkmen Cephesi bürolarına yönelik saldırılar kentin istikrarını bozmak isteyenlere ait bir örgütün işidir." ifadesini kullandı.

Türkmen insanının can güvenliğinin merkezi hükümet tarafından korunması gerektiğini belirten Irak Türkmen Cephesi Musalla Büro Sorumlusu Mutasam Osman da "Son 3 ay içinde 7 kez silahlı saldırıya uğrayan bürolarımızın hükümet tarafından daha sıkı korunmasını istiyoruz." dedi.

Irak ordusu, federal polis ve onlara destek veren Haşdi Şabi'den meydana gelen ortak güçler, 16 Ekim'de Peşmerge'nin çekilmesinin ardından herhangi bir çatışma yaşanmadan Kekük'te kontrolü sağlamıştı.

Kaynak: AA / Güncel

Kerkük Irak Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title