Haberler

İtb Meclis Toplantısı

İzmir Ticaret Borsası (İtb) Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Kesen, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'nın 2009'dan İtibaren Doğrudan Gelir Desteği Yerine Üretime Destek Verecek Olmasını Olumlu Karşıladıklarını İfade Etti.

İzmir Ticaret Borsası (İTB) Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Kesen, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'nın 2009'dan itibaren doğrudan gelir desteği yerine üretime destek verecek olmasını olumlu karşıladıklarını ifade etti.

İTB Ocak ayı Meclis Toplantısı, İTB Meclis Salonu'nda yapıldı. Toplantıda konuşan İTB Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Kesen, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'nın 2009'dan itibaren doğrudan gelir desteği yerine üretime destek verecek olmasını olumlu karşıladıklarını ifade etti. Son dönemde petrol fiyatlarındaki artışın, üreticinin girdi maliyetlerini yükselttiğini belirten Kesen, "Ancak burada beklentimiz, üreticinin özellikle son dönemde petrol fiyatlarındaki artışlara bağlı olarak aşırı artan girdi maliyetleri

yönünden yeterli desteklenmesi ve primin bir üretim planlaması, aracı olarak kullanılabilmesi için üretim sezonundan önce ve uzun dönemli olarak açıklanmasıdır. Üretici 'bu sene prim var, seneye var mı' diye düşünmemeli" dedi.

Güncel, ekonomik ve siyasi olaylara da değinen Aydın Kesen, iç ve dış koşullar nedeniyle önümüzdeki günlerde enflasyonun artış trendine girmesinin muhtemel olduğunu savundu. Türkiye açısından sürdürülebilir yüksek büyüme için sosyal güvenlik reformu ile yapısal reformların yerine getirilmesinin de şart olduğunu dile getiren Kesen, gündemde ekonominin bulunmamasını eleştirdi.

(EY-OK-E)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title