Haberler

İsviçre'de Nsa Dinlemeleri Dava Konusu Olmuştu

ABD'nin Cenevre'de elektronik izleme istasyonu kurduğunun ortaya çıkması üzerine İsviçre Başsavcılığı, "yabancı bir devlet adına hukuk dışı faaliyet" yürütmek suçlamasıyla soruşturma başlatmıştı İsviçre hükümeti, verileri ülke içinde depolayacak bulut teknolojisi projelerine destek vermişti Hükümet, bilgi güvenliği için yeni bir yasa çalışması yapıyor.

İsviçre Federal Başsavcılığı, ABD'nin Cenevre'de elektronik izleme istasyonu kurduğunun ortaya çıkması üzerine "yabancı bir devlet adına hukuk dışı faaliyet" yürütmek suçlamasıyla soruşturma başlatmıştı.

Skandal, eski Amerikan Ulusal Güvenlik Ajansı (NSA) çalışanı Edward Snowden'ın yayımladığı belgelerle ortaya çıkmış, Snowden, Cenevre'de çalıştığı dönemde başka istihbarat faaliyetlerine katıldığını da itiraf etmişti.

BM Cenevre Ofisi'ne yaklaşık 500 metre uzaklıkta bulunan ABD'nin Cenevre'deki büyükelçiliğinin üst katında yer alan elektronik izleme istasyonunun, dinleme araçlarının gizlenmesi amacıyla özel solar yansıtıcılarla kapatıldığı da anlaşılmıştı.

İddialar üzerine İsviçre Federal Başsavcılığı, İsviçre Ceza Yasası'nın 271'inci maddesinin ihlal edildiği şüphesiyle "yabancı bir devlet adına hukuk dışı faaliyet" yürütmek suçlamasıyla soruşturma başlatmıştı.

-Üç yıla kadar hapis

İsviçre Ceza Yasası'na göre, "yabancı bir devlet adına hukuk dışı faaliyet" yürüttüğü sabit olan bir kişi, üç yıla kadar hapis ve para cezasına çarptırılabiliyor.

Skandalın ardından, İsviçre adalet, dışişleri ve maliye bakanlıkları da ayrı soruşturmalar başlatmış ve İsviçreli yetkililerin Snowden ile Rusya'da görüştüğü bildirilmişti.

Diğer taraftan NSA faaliyetleri ile İsviçre kabine üyelerinin telefonlarının da dinlendiğinin ortaya çıkması üzerine yeni telefon güvenliği önlemleri alınmıştı.

Bununla birlikte, İsviçre Hükümeti'nin çoğunluk hisselerine sahip olduğu Swisscom tarafından, verileri ülke içinde depolamayı amaçlayan "bulut teknolojisi" çalışmaları hızlandırılmıştı.

Swisscom'un, 2016 yılına kadar verilerinin dörtte üçünü bulut teknolojisiyle depolamayı amaçladığı bildirilmişti.

-Haziran ayına kadar yasal çerçeve

Diğer taraftan İsviçre Hükümeti bilgi güvenliği konusunda çıkarılacak yasa için danışma süreci başlattı.

Verilerin korunması ve yönetimi için federal düzeyde bir çerçeve oluşturulmasını amaçlayan yasa, varolan sistemdeki riskleri ve boşlukları da ortadan kaldırmayı hedefliyor.

Yasa hakkındaki görüşmelerin 27 Haziran'a kadar sürmesi bekleniyor. - Cenevre

Kaynak: AA / Güncel

Edward Snowden Cenevre İsviçre Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Ateş Kuşları CANLI İZLE! 26 Nisan Ateş Kuşları 52. Yeni bölüm CANLI YAYIN! Ateş Kuşları FULL İZLE! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Tolga Daşkıran neden tutuklandı? İkinci Kadir Şekerci davası olayı ne, ne zaman oldu? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 9. bölüm TRT 1 HD izleme linki! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Göz seğirmesi neden olur? Göz seğirmesi belirtileri, ne anlama geliyor? Fatih Mehmet Maçoğlu'nun yeni işi ne? Maçoğlu'nun yeni mesleği ne oldu? ANOREKSİYA NEDİR? Nihal Candan'ın hastalığı anoreksiya ne, belirtileri neler?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title