Haberler

İsviçre'de Bademcik Ameliyatı Olan Türk Hayatını Kaybetti

İsviçre'nin Başkenti Bern'de Bademcik Ameliyatı Olan Bir Türk Vatandaşı, Bir Süre Sonra Rahatsızlanarak Hayatını Kaybetti. Şahsın Yakınları Ameliyatı Yapan Doktor Hakkında Dava Açmaya Hazırlanırken, Hastane Yönetimi de Ameliyatı Yapan Doktor Hakkında Soruşturma Açtı.

İsviçre'nin başkenti Bern'de bademcik ameliyatı olan bir Türk vatandaşı, bir süre sonra rahatsızlanarak hayatını kaybetti. Şahsın yakınları ameliyatı yapan doktor hakkında dava açmaya hazırlanırken, hastane yönetimi de ameliyatı yapan doktor hakkında soruşturma açtı.

Edinilen bilgiye göre Erkan Yıldız (28), bademcik rahatsızlığı nedeniyle 10 gün önce Burgdorf Hastanesi'ne başvurdu. Doktor tavsiyesi üzerine ameliyata alınan şahıs, kısa sürede taburcu edildi. Evine gönderilen Erkan Yıldız, aniden başlayan kanama üzerine tekrar hastaneye getirildi ama kanaması bir türlü durduralamadı. Kanamanın durmaması üzerine şahıs, iki kez daha ameliyat edildi ancak son müdahalede kalbi 50 dakika durdu. Üçüncü ameliyattan sonra durum daha da vahimleşince hasta, Bern'in en büyük hastanesi olan İnsel Spital'e sevk edildi. İnsel Spital'de hemen yoğun bakıma alınan Yıldız, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Bu hastanedeki doktorlar, Erkan'ın hastaneye geldiğinde kalbinin çalışıyor halde olduğunu, fakat daha önce kalbinin 50 dakika çalışmaması nedeniyle beyin ölümünün gerçekleşmiş olabileceğini ifade etti. Hasta yakınları, Yıldız'ı ilk ameliyattan sonra hemen eve göndermesi, başlayan kanamayı bir türlü durduramaması ve İnsel Spital'a daha erken göndermemesi sebebiyle ilk ameliyatı gerçekleştiren doktoru suçladı.

Burgdorf Hastanesi yönetimi de ameliyatı yapan doktor hakkında soruşturma açtı. Hasta yakınları, otopsi raporunun netlik kazanmasından sonra olayı yargıya taşımaya hazırlanıyor. Yıldız'ın daha önce hiçbir rahatsızlığı olmadığını belirten yakınları, "Nasıl olur da, İsviçre gibi gelişmiş bir ülkede bir insan bademcik ameliyatının ardından hayatını kaybeder?" diye isyan etti.

Bu arada İsviçre Türk Federasyonu Başkanı İrfan Okutan da, Erkan Yıldız'ı hastanede hiç yalnız bırakmadı. Okutan, Yıldız'ın Türkiye'deki yakınlarının İsviçre'ye getirilmesinde ve cenazesinin Türkiye'ye gönderilmesinde büyük çaba sarf etti.

Yıldız'ın naaşının İstanbul'a gönderildiği ve defnedildiği öğrenildi.

(CB-OYK-RO-OK-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title