Haberler

İsveç Seçimine Türklerden Oy Beklentisi

Stockholm – (Dha) İsveç Seçimlerinde Türkler ve Diger Göçmenler İsveçlilerle Birlikte Oy Kullandı. Yogun İlgi Nedeniyle Oy Kullanma Merkezlerinde Uzun Kuyruklar Oluştu. Seçimlere Katılımın Yüzde...

STOCKHOLM – (DHA) İsveç seçimlerinde Türkler ve diger göçmenler İsveçlilerle birlikte oy kullandı. Yogun ilgi nedeniyle oy kullanma merkezlerinde uzun kuyruklar oluştu. Seçimlere katılımın yüzde 90’nın üzerinde gerçekleşmesi bekleniyor. Türkler 2002 yılında yapılan seçimler yüzde 35 gibi düşük bi oranda katılmıştı.Bu oranın 17 Eylül seçimi ile yüzde 70’in üzerine çıkması bekleniyor.

İsveç’te 17 Eylül seçimlerine gerek İsveçliler gerekse yabancılar ve Türkler yoğun ilgi gösterdi. Bu yıl ilk kez İsveç Parlamentosuna oy kullanacak seçmenlerin sayısı ise 500 bin kişi olarak açıklandı.

TÜRK OYLARI ARTACAK BEKLENTİSİ

İsveç Parlamentosuna ve Stockholm Belediye Meclisine Sosyal Demokrat Parti’den adyalığını koyan Hasan Dölek, oy atılan merkezlerde her seferinden daha fazla Türk seçmenin oy atmak için geldiğini kaydederek, “ Sanıyorum 2002 yılında yüzde 35 olan olan Türk oylarını bu sefer yüzde 70’lerin üzerine taşıyacağız. Buda bizim ev ev dolaşarak gösterdiğimiz gayretlerin bir mükafatı ödedi.

İsveç Parlamentosuna ve Sollentuna Belediye Meclisine Sosyal Demokrat Parti’de aday olan Safa Gürsoy da , “ İsveç’te 30 yıldır yaşıyorum. Bu seçimlerde gördüğüm kadar gerek İsveçlilerin gerekse Türk ve diğer göçmenlerin oy kullanmak için böyle uzun kuyruklar oluşturduklarını görmedim.Bu seçimlerde yoğun bir demokratik katılım görmek biz politikacıları çok mutlu etti. Ayrıca Türkler arasndaki katılımda da gördüğüm artış herşeyin üzerinde bir mutluluktu. Gelecek seçimlerde göreceksiniz yüzde 70’lere varan katılım ile siyasi partilerin listelerinden gösterecekleri aday sayısı daha fazla olacak olmasını tahmin ediyorumödiye konuştu.

KAPLAN`IN BAKAN OLMA UMUDU

Yeşiller Partisi’nden Stockhol listesinden 2. sırada adaylığını koyan Mehmet Kaplan’da 1 haftalık kız çocuğu ve 7 yaşındaki kızı ve eşi ile oy atmaya geldi. Mehmet Kaplan, seçim çalışmalarının yoğunluğu nedeniyle 1 hafta önce doğan çocuklarına isim dahi koyamadıklarını söyledi. Kaplan, kendisine destek veren seçmenlerine de teşekkür etti. Türk kökenli aday, “ Eğer bu seçimlerde sol blok partilerinin koalisyonunda bir hükümet gündeme gelirse ayrımcılık konusunda bir Bakanlığım söz konusu olabilir ö diyerek bakan olma sinyali verdi.Bakan olamaması halinde Dış İlişkiler veya İş Piyasası Komisyonuna girebileceğini söyledi. Türk adaylar, seçmenlerin ilgisini , “Umarım bu katılım yüzde 70’i geçerse İsveç siyasi partilerine İsveç’teki Türk oylarının önemli bir güç olduğunu kanıtlarızödiye yorumladı.

Görüntü dağılımı

-Türk seçmenler ile röportaj

-İsveç Parlamentosuna ve Stockholm Belediye Meclisine aday Hasan Dölek ile röportaj

-Seçim merkezi önündeki Türkler

-ürk adaylar oy kullanırken

-İsveç Parlamentosu adayı Safa Gürsoy ile röportaj

-İsveç Parlamentosu adayı Mehmet Kaplan ile röportaj

-Seçim merkezlerinden görüntüler

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Haberler

Bakmadan Geçme

CAN DALTON KİMDİR? Can Dalton hangi çete? Oya Okar Arka Sokaklar'a geri mi dönüyor? Arka Sokaklar'ın Selin Komiser'i diziye dönüyor mu? SAĞLIK BAKANLIĞI Personel alımları başladı mı? #128657 Personel alımı başvuruları ne zaman? Servisler kaldırılacak mı? Servisler neden kaldırılacak, sebebi ne? Servisler yasaklanıyor mu? Köklü tasarruf tedbirleri hayata geçiyor! Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye geri mi dönüyor? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye mi gelecek? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY MAÇI CANLI İZLE Adana Demirspor- Galatasaray maçı canlı (HD) izleme linki!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title