Haberler

İSTKA'dan Kovid-19 ile mücadele için 20 projeye destek

Güncelleme:

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı koordinasyonunda çalışan İstanbul Kalkınma Ajansı (İSTKA), Kovid-19 ile Mücadele ve Dayanıklılık Programı kapsamında başarılı olan 20 projeyi, 200 bin TL ile 2 milyon TL arasında hibelerle destekleyecek.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı koordinasyonunda çalışan İstanbul Kalkınma Ajansı (İSTKA), Kovid-19 ile Mücadele ve Dayanıklılık Programı kapsamında başarılı olan 20 projeyi, 200 bin TL ile 2 milyon TL arasında hibelerle destekleyecek.

İSTKA açıklamasına göre, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı koordinasyonunda çalışan ajans, Kovid-19 ile Mücadele ve Dayanıklılık Programı kapsamında proje başvurularının değerlendirme sürecini tamamladı.

İstanbul'da temassız yaya butonundan, kriz döneminde etkin girişimler ve şirketler için dayanıklılık programına; solunum cihazlarının devre elemanlarının üretiminin hızlandırılmasından, koronavirüs kuşağı olarak adlandırılacak girişimci gençler için eğitim ve iş birliği modelleri oluşturulmasına kadar 20 proje desteklenecek.

İstanbul'da virüsün yayılımının önlenmesi, halk sağlığı için acil hazırlık ve müdahale çalışmaları, salgının ülke, bölge ekonomisine olumsuz etkilerinin azaltılmasına yönelik üç öncelikli alanda projeler uygulanacak.

Dış ticaret istihbarat merkezinin kurulması yönünde çalışmalar yürütülecek

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB), akıllı şehir uygulamaları şirketi İSBAK'ın geliştirdiği "Temassız Yaya Butonu" projesiyle, trafik ışıklarına el teması gerektirmeyen uzaktan algılama özelliği eklenecek. İstanbul'da tüm butonlu yaya geçitleri temassız hale getirilecek.

Endeavor Etkin Girişimci Destekleme Derneği'nin yürüteceği, "Kriz Döneminde Etkin Girişimler ve Şirketler için Ekonomik Dayanıklılık Programı" ile Kovid-19 krizi karşısında yaşanan ekonomik ve sosyal sorunlara; kurumlar, şirketler, startup ve scale up'lar arasında iş birlikleri kurularak çözüm üretilecek.

Uzaktan çalışma gerektiren süreçlerde KOBİ'lere ücretsiz eğitim ve danışmanlık hizmetleri verilecek dış ticaret istihbarat merkezinin kurulması yönünde çalışmalar da yürütülecek. İstanbul Anadolu Yakası Organize Sanayi Bölgesi bu hedefle, "Dış Ticarette Milli Güç İçin Dijital Çözüm, Uzaktan Erişim ve Sürdürülebilirlik" projesini hayata geçirecek.

Program kapsamında solunum cihazlarının yerli üretiminde kullanılması zorunlu olan pnömatik devre elemanlarının üretiminin hızlandırılmasına yönelik de çalışmalar yapılacak.

Vema Pnömatik Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi, "Solunum Cihazları Pnömatik Bileşenleri Üretim Kapasitesi ve Hızının Artırılması" projesini uygulayacak.

İstanbul'un "Kırılganlık Haritası" çıkarılacak

İstanbul'da, 39 ilçe ve 961 mahallenin sosyal kırılganlık endeksi ve kırılganlık haritaları da çıkarılacak. BİMTAŞ'ın yürüteceği "Kovid-19 Salgını ile Mücadele Sürecinde İstanbul Kırılganlık Haritası" projesiyle acil müdahale politikalarının geliştirilmesine ve kentsel dayanıklılığın artırılmasına katkı sağlanacak.

Koronavirüs kuşağı olarak adlandırılacak olan girişimci gençler için eğitim ve işbirliği modelleri oluşturulması amacıyla Genç Başarı Eğitim Vakfı, "Kovid-19'a Genç Çözümler" projesini yürütecek.

Yıldız Teknoloji Geliştirme Bölgesi Teknopark AŞ, "Yenilikçi Sağlık Teknolojileri Geliştirme Platformu" projesiyle üniversite, özel sektör ve kamu arasında işbirliği mekanizması kurulmasına katkı sunacak.

Farklı alanlarda projeler desteklenecek

Açıklamada verilen bilgilere göre, proje başına asgari destek tutarı 200 bin TL, azami destek tutarı 2 milyon TL hibe olacak. Haziran ayı içerisinde projelerin uygulanmasına başlanılacak.

Program kapsamında desteklenecek diğer başarılı projelerin geliştirici kurumları ve proje isimleri şöyle:

YenidenBiz Derneği- Kadın Girişimcilere Kovid-19 Kriz Yönetimi ve Girişimcilikte Hayatta Kalma Becerileri Desteği

Teknopark İstanbul AŞ - Girişimcilik Ekosistemi Yenilenme Projesi: Rejenerasyon-20

İGDAŞ- Şubeye Kadar Zahmet Etme Evde Kal

Kolektif İnovasyon ve Tasarım Derneği- Covid-in-Residence: Yaratıcı Ortak Üretimin Keşfi

İbn Haldun Üniversitesi- COVID-19 Sürecinde Gelecek Kaygısı Yükselen Gençlerimizin Psikolojik İyi Oluşunu Geliştirme Projesi

Özyeğin Üniversitesi- İş Birliği 4.0 Platformu

Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği- TGSD Kovid-19 ile Mücadele Kapsamında Yaşlı Bireylere Maske Üretimi

Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği- TGSD Kovid-19 ile Mücadele Kapsamında Yüksek Risk Grubundaki Bireylere Endüstriyel-Cerrahi Maske Üretimi

Araştırmacı İlaç Firmaları Derneği- BIOStartup CoronaSprint

Türkiye Girişimcilik Vakfı- Gençlerin Evden Sürdürülebilir Eğitim, Sosyal ve Ekonomik Hayatı İçin Gbase Dijital Online Destek Platformu

Belbim Elektronik Para ve Ödeme Hizmetleri Anonim Şirketi- Yeni Nesil (Çevrimdışı) Kare Kod ile Temassız Ulaşım

Koç Üniversitesi Kuluçka ve Girişimcilik Uygulama ve Araştırma Merkezi- KWORKS COVID-19 Ekspres: Kurum-Girişim İş Birlikleri için Eşleştirme ve Hızlandırma Platformu

PAVELSİS Aviyonik Teknoloji Üretim Ticaret Anonim Şirketi- Modüler Akıllı Medikal İzleme Sistemi Projesi

Kaynak: AA / Ekonomi

Koronavirüs İstanbul Ekonomi Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Yer: Diyarbakır! Genelev patronunun beyzbol sopasıyla saldırdığı müşteri ölümle pençeleşiyor

Yer: Diyarbakır! Genelev patronunun beyzbol sopasıyla saldırdığı müşteri ölümle pençeleşiyor

Bakmadan Geçme

11 MAYIS BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Dolar ne kadar, yükseldi mi? #128184 11 Mayıs Dolar ne kadar oldu, kaç TL? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 11 Mayıs Cumartesi Survivor yeni bölüm! 11 Mayıs hangi burç? 11 Mayıs'ta doğanlar hangi burç oluyor? 11 Mayıs tarihi hangi burç olur? ANNELER GÜNÜ DUYGUSAL, KISA MESAJLAR! Anneler Günü resimli, uzun ve öz mesajları neler? Anneler Günü'ne özel kısa sözler neler? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 11 MAYIS CUMARTESİ 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? RESMİ GAZETE'DE YAYIMLANDI 11 MAYIS | 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek! Öğretmenler il içi atama takvimi 2024! Öğretmenlerin il içi tayin ne zaman? İsteğe bağlı yer değişikliği başvuruları ne zaman, nasıl yapılır? Güneş patlaması ne zaman oldu 2024? #128165 Güneş patlaması dünyaya etkileri nedir, elektrik kesintisi olur mu? NASA'dan uyarı geldi! BUGÜN HANGİ MAÇLAR VAR? 11 Mayıs günü maç var mı, hangi kanaldan yayınlanıyor, şifresiz mi? HAFTA SONU HAVA DURUMU 11-12 MAYIS | Hafta sonu yağmur yağacak mı, hava nasıl olacak? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 11 MAYIS | Baraj doluluk oranı seviyesi nedir? İstanbul'da sağanak yağışlar barajları nasıl etkiledi? 11 Mayıs TV yayın akışı! Bu akşam TV'de hangi diziler var? Bugün TV'de hangi filmler var? 11 Mayıs Cumartesi ATV, Kanal D, Star, Show'da neler var? Bugün hava yağmurlu mu? 11-12 Mayıs hava yağmurlu mu? Hafta sonu yağmur yağacak mı? Resmi Gazete bugün (11 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024!
Kürt kökenli vatandaşlarla yapılan ankette çarpıcı sonuçlar! Listede Demirtaş ve İmamoğlu yarışı var

Kürt kökenli vatandaşlarla yapılan ankette çarpıcı sonuçlar! Listede Demirtaş ve İmamoğlu yarışı var

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title