Haberler

İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi'ne Almanya'dan Canlı Yayın Aracı Bağışlandı

İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi'ne Alman Radyo Televizyon Kurumu Wdr Tarafından Bir Radyo Canlı Yayın Aracı Bağışlandı.

İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi'ne Alman Radyo Televizyon Kurumu WDR tarafından bir radyo canlı yayın aracı bağışlandı.

İletişim Fakültesi'nden yapılan açıklamada, uygulamalı medya eğitimine katkıda bulunmak için Alman Radyo Televizyon Kurumu WDR tarafından, İletişim Fakültesi'ne bir radyo canlı yayın aracını hibe ettiği bildirildi. Canlı yayın aracının, Türkiye ve Almanya arasındaki ilişkilerin medya ve eğitim alanlarında gelişmesine de katkıda bulunacağı kaydedilen açıklamada, WDR'nin daha önce de, fakülteye televizyon yayın gereçleri bağışladığı aktarıldı. Açıklamada, canlı yayın aracının, ses yalıtımlı, yaklaşık 9 metre uzunluğunda ve 14 ton ağırlığında olduğu belirtilerek, "Araç, radyo programı yapımı, toplantı, konser kaydı ve yayını için gerekli cihazları içeriyor. Bu cihazlar arasında 24 kanallı ses mikseri, kurgu bilgisayarı ve efekt cihazları da yer alıyor" denildi.

Toplantı ve konser yayınları için gerekli mikrofon, tripod, kablo setleri ve diğer ekipmanların da araçla birlikte bağışlandığı ifade edilen açıklamada, aracın yarın saat 20.00'de İstanbul Üniversitesi Rektörlük Bahçesi'nde İletişim Fakültesi'ne teslim edileceği bildirildi. Açıklamada, aracın, Türkiye'ye getirilirken Almanya'da yaşayan Türk vatandaşlarının yaz için Türkiye'ye geldikleri yolu takip edeceği anlatılarak, bu yolculukta, onların deneyimlerini aktaran bir radyo programının yapımında da kullanılacağı aktarıldı. Aracın, İstanbul Üniversitesi'nde, İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Suat Gezgin ve WDR program yapımcısı Murat Bayraktar'ın yanı sıra WDR çalışanları, öğretim elemanları ile öğrencilerin de katılacağı bir törenle teslim alınacağı kaydedilerek, iki günlük bir eğitim programıyla da aracın teknik donanımının tanıtılacağı bildirildi.(ANKA)

(DG/ZG)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Fidan'dan Hamas için 'Terör örgütü' ifadesini kullanan Avusturyalı mevkidaşına canlı yayında sert yanıt

Fidan'dan Hamas için "Terör örgütü" ifadesini kullanan Avusturyalı mevkidaşına canlı yayında sert yanıt

CHP lideri Özel, sözünü kesen çiftçiye kızdı: Arkadaşların sana hesap sorsun

CHP lideri Özel, sözünü kesen çiftçiye kızdı: Arkadaşların sana hesap sorsun

Müge Anlı'nın programında kan donduran anlar! Muhabir, canlı yayında ceset buldu

Müge Anlı'nın programında kan donduran anlar! Muhabir, canlı yayında ceset buldu

Kararı valilik açıkladı! Giresun'da açık alanlarda alkol kullanımına yasak getirildi

Kararı valilik açıkladı! Giresun'da açık alanlarda alkol kullanımına yasak getirildi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title