Haberler

İstanbul: Türk Hava Yolları, Avrupa'nın En Hızlı Büyüyen Havayolu Şirketi Oldu

Türk Hava Yolları (THY), Avrupa'da Yolcu Sayısını En Çok Artıran Havayolu Şirketi Oldu. Avrupa Havayolları Birliği Eylül Ayı Raporuna Göre THY, Yüzde 23.5'lik Yolcu Artışıyla Birinci Sırada Yer Aldı. THY Aynı Zamanda En Güvenilir Bagaj Taşıyan Havayolu. Avrupa Havayolları Birliği Verilerine Göre Binde 4.3'lük Bagaj Kayıp Oranıyla En Az Bagaj Kaybeden Havayolu Şirketi Thy. THY Zamanında Kalkış Değerlendirmesinde İse Yüzde 86.5 Zamanında Kalkış Gerçekleştirerek, En Büyük 10 Hava Yolu Şirketi Arasında Birinci Oldu.

Türk Hava Yolları (THY), Avrupa'da yolcu sayısını en çok artıran havayolu şirketi oldu. Avrupa Havayolları Birliği eylül ayı raporuna göre THY, yüzde 23.5'lik yolcu artışıyla birinci sırada yer aldı. THY aynı zamanda en güvenilir bagaj taşıyan havayolu. Avrupa Havayolları Birliği verilerine göre binde 4.3'lük bagaj kayıp oranıyla en az bagaj kaybeden havayolu şirketi THY. THY zamanında kalkış değerlendirmesinde ise yüzde 86.5 zamanında kalkış gerçekleştirerek, en büyük 10 hava yolu şirketi arasında birinci oldu.

Avrupa Havayolları Birliği (Association of European Airlines- AEA) 2006 yılı ilk 9 aylık verileri açıkladı. THY, Avrupa'da yolcu sayısını en çok artıran hava yolu şirketi oldu. Lufthansa, British Airways, AirFrance, KLM, Iberia gibi Avrupa'nın büyük hava yolu şirketlerinin de üye olduğu Avrupa Havayolları Birliği'nin verilerine göre THY, eylül ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 23.5 artışla en çok yolcu artışı sağlayan ulusal havayolu şirketi oldu. Ocak-eylül döneminde ise bir önceki yıla göre toplam tarifeli seferlerde yüzde 19.5 oranındaki yolcu sayısı artışıyla THY 3. sırada yer aldı.

THY, Avrupa Havayolları Birliği'nin Eylül 2006 verilerine göre, en büyük 10 havayolu şirketi (Airfrance, Alitalia, Austrian, British Airways, Iberia, KLM, Lufthansa, SAS, Swiss, Türk Hava Yolları) arasında yüzde 86.5 zamanında kalkış oranıyla 1'inci sırayı aldı. Aynı değerlendirmeye göre THY Ocak-Eylül döneminde ise yüzde 83.2 zamanında kalkış oranıyla 2. sıraya yerleşti. Avrupa Havayolları Birliği'ne üye 31 havayolu şirketi arasında sıralama yapıldığında ise Eylül 2006 verilerine göre, zamanında kalkış oranında 28 şirketi geride bırakarak THY 3. sırada yer alma başarısını gösterdi. Bu oran Avrupa Havayolları Birliği üye şirketlerinde ortalama yüzde 77.6 olarak gerçekleşti.

THY, Avrupa Havayolları Birliği raporuna göre eylül ayında tüm seferler dikkate alındığında binde 4.3'lük bagaj kayıp oranıyla, Avrupa'nın en az bagaj kaybeden havayolu şirketi oldu. Bagaj kayıp oranı ortalaması, Avrupa Havayolları Birliği üyelerinde binde 16.7'ye çıkıyor. THY Ocak-Eylül döneminde ise binde 5.1 kayıp bagaj oranıyla 2. sırada yer aldı. Avrupa Havayolları Birliği'ne üye 31 havayolu 2 bin 400 uçağı ile günde 10 bin 720 uçuş ile 160 ülkede 620 noktaya ulaşıyor. Kendisine üye 31 havayolu şirketindeki 378 bin çalışan ile yılda 320 milyon yolcu ve 6 milyon ton kargo taşıması yaparak 75 milyar euroluk ciro gerçekleştiriyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

Bakmadan Geçme

ÇAYKUR İŞÇİ ALIMI 2024 NE ZAMAN? Çaykur işçi alımı başvuruları ne zaman? Başvuru şartları ne? #9749 KOTON HALKA ARZ | Koton halka arza açıldı mı? Koton katılım endeksine uygun mu? Cuma namazı nasıl kılınır, kaç rekat? Cuma namazı farz mı? ÖZGÜR DEMİRTAŞ KİMDİR? Özgür Demirtaş nereli, kaç yaşında, evli mi? MOR KOD NEDİR? Hastanelerde mor kod ne anlama gelir? #128657 Ankara Cuma namazı saat kaçta? Ankara Cuma selası ne zaman okunacak? 26 Nisan Cuma Ankara cuma namaz saati! İstanbul Cuma namazı saat kaçta? İstanbul Cuma selası ne zaman okunacak? 26 Nisan Cuma İstanbul cuma namaz saati! KIZILCIK ŞERBETİ İZLE | Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? Kızılcık Şerbeti fragman izle! ÖĞRETMEN ATAMALARI | Öğretmen atama kadro ve branş dağılımı ne zaman açıklanacak? Yusuf Tekin açıklama yaptı mı? 26 NİSAN CUMA HUTBESİ | Bu haftaki Cuma hutbesi konusu nedir? Cuma hutbesi oku! 36 BİN SÖZLEŞMELİ SAĞLIK PERSONELİ BAŞVURU EKRANI! 36 bin sözleşmeli sağlık personeli alımı başvurusu nereden yapılır? Mehmet Büyükekşi aday olacak mı? TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi aday oldu mu? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu çalışanlarına mobbing mi uyguladı? Eski Patiswiss CEO'su çalışanları azarladı! Devlet Bahçeli'nin Ferdi Tayfur göndermesi Erdoğan'a mı? Semih Yalçın ne dedi? Recep Tayyip Erdoğan, Özgür Özel görüşmesine Kemal Kılıçdaroğlu ne dedi? Kemal Kılıçdaroğlu, Özgür Özel'i neden uyardı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title