Haberler

İstanbul: Rj Uçaklarını İade Eden THY Kurban Kesti

Türk Hava Yolları (THY), 13 Yıldır Filosunda Bulundurduğu ve Sık Sık Arızalarıyla Gündeme Gelen Rj Uçaklarının Tamamını İade Edince, Kurban Kesti.

Türk Hava Yolları (THY), 13 yıldır filosunda bulundurduğu ve sık sık arızalarıyla gündeme gelen RJ uçaklarının tamamını iade edince, kurban kesti.

THY, yakıt deposu ve kanatlarında korezyon nedeniyle 2004 Mayıs ayında seferden çektiği 11 RJ tipi uçağını ilgili firmaya iade etmeye karar vermişti. Kararın ardından, kira sözleşmesi biten uçaklar birer birer iade edildi. Sonuncu uçağın da iade edilmesinin ardından THY yetkilileri kurban kesti. THY Teknik A.Ş. Uçak Bakım Başkanı Şükrü Can, "Bu uçaklar bize uzun zamandır sıkıntı yaşatıyordu. Üretici firma uçakları geri almak istemedi. Bu nedenle bazı zorluklar yaşadık. Üretici firmanın çıkarttığı sorunlar nedeniyle bir uçağın iade bakımını 62 haftada yapabiliyoruz. Yapılması gereken bin 500 kusur buldular. Sıkıntılar çektik. Sıkıntıları bitirince kurban kestik. Hepsi için bir deve kesmeye karar verdik. Et de taşeron çalışan işçilere dağıtıldı" dedi.

THY'nin RJ tipi uçağının 5 Ocak 2003 tarihinde Diyarbakır'da düşmesi sonucu 75 kişi ölmüştü. RJ tipi uçaklar, 22 Nisan 2000 tarihinde Siirt'te ve 11 Ocak 1998 tarihinde Samsun'da pistten çıkmasıyla gündeme gelmişti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title