Haberler

İstanbul Müzik Festivali'nde Türk Sanatçıların Gecesi

"36. Uluslararası İstanbul Müzik Festivali" kapsamında yarın iki başarılı Türk müzisyen iki özel konser gerçekleştirecek. Aya İrini Müzesi'nde saat 20.00'de başlayacak günün ilk konserinde şef Saim Akçıl yönetimindeki Tekfen Filarmoni Orkestrası, ülkemizin en tanınmış arp sanatçısı Şirin Pancaroğlu'na eşlik edecek. "Eski Dünya, Yeni Dünya" başlıklı konserde solist Pancaroğlu, yeni kuşak bestec...

"36. Uluslararası İstanbul Müzik Festivali" kapsamında yarın iki başarılı Türk müzisyen iki özel konser gerçekleştirecek. Aya İrini Müzesi'nde saat 20.00'de başlayacak günün ilk konserinde şef Saim Akçıl yönetimindeki Tekfen Filarmoni Orkestrası, ülkemizin en tanınmış arp sanatçısı Şirin Pancaroğlu'na eşlik edecek. "Eski Dünya, Yeni Dünya" başlıklı konserde solist Pancaroğlu, yeni kuşak bestecilerden Hasan Uçarsu'nun "Çeng ve Arp için Konçerto"sunun dünya prömiyerini gerçekleştirecek. Konser programında ayrıca Tchaikovsky'nin "Op. 45 İtalyan Kapriçyosu" ve Dvořak'ın Amerika izlenimlerini taşıyan ve repertuarın en popüler eserlerinden "Yeni Dünya'dan" başlıklı "9. Senfoni"si yer alıyor. Sanatçının konserde kullanacağı çeng ise İstanbul Teknik Üniversitesi Enstrüman Yapımı Bölümü'nden Mehmet Söylemez tarafından sanatçı için özel olarak üretildi.

Konserlerinde farklı kültürlerin geleneksel müziklerine sıkça yer veren Şirin Pancaroğlu, kariyerine uzun yıllar Avrupa ve Amerika'da devam etti. 1999 yılından beri Türkiye'de yaşayan Pancaroğlu, 1992 yılında kurulan Tekfen Filarmoni Orkestrası daimi şefi Saim Akçıl yönetiminde yurtiçi konserlerinin yanı sıra Avrupa'dan Japonya'ya çeşitli uluslararası organizasyonlarda da Türkiye'yi temsil ediyor.

Konserden önce ise Hasan Uçarsu ve solist Şirin Pancaroğlu, 19.00-19.30 saatleri arasında Aya İrini Müzesi İç Avlu'da izleyicilerle bestecinin bu yeni eseri üzerine kısa bir sohbet gerçekleştirecek.

-MÜSENNA: BAROK KARNAVALLAR VE OSMANLI ŞENLİKLERİ-

Uzun yıllardır çalışmalarını Fransa'da sürdüren soprano ve müzikolog Çimen Seymen'in 17. yüzyıl Avrupa ve Osmanlı saray müzik ve danslarını buluşturan yeni projesi "Müsenna" yarın gerçekleştirilecek ikinci konser. Topkapı Sarayı Babü-s Saade'de saat 21:30'da izleyenlerle buluşacak "Müsenna" projesi, Seymen tarafından Topkapı Sarayı'nda Sultan'a hizmet eden Polonyalı müzisyen Ali Ufki'nin elyazmalarından yola çıkarak tasarlandı. Fransız Kültür Merkezi işbirliğiyle gerçekleşen projede Fransız barok müzik topluluğu La Turchesca ile Hakan Cevher yönetimindeki Cevher-i Musik toplulukları 17. yüzyıl Osmanlı müziği ile dönemin Avrupa saraylarında popüler olan barok kanzonet ve aryalardan örnekler sunacak. Gösteriyi Christine Grimaldi koreografisiyle iki kişilik barok dans topluluğu ve Ferruh Özdinçer koreografisiyle Ege Üniversitesi Türk Halk Dansları Topluluğu zenginleştirecek. Tiyatro sanatçısı Erkan Sever'in anlatıcı olarak yer aldığı proje, özel ışık enstalasyonuyla da izleyicileri Topkapı Sarayı'nın bahçesinde 350 yıl öncesine götürerek tarihi bir gece yaşatacak. (ANKA)

(GO/ZG)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title