Haberler

İstanbul: Genel Kurul Çalışmalarına, Olağanüstü Toplantı Gündeminde Yer Alan Tohumculuk Yasa Tasarısı ile Başlayacak

TBMM Genel Kurulu, Bugün 5. Yasama Yılı İçin Açılacak. Genel Kurul'daki Olağan Çalışmalar İse Salı Gününden İtibaren Başlayacak.

TBMM Genel Kurulu, bugün 5. yasama yılı için açılacak. Genel Kurul'daki olağan çalışmalar ise Salı gününden itibaren başlayacak.

Genel Kurul çalışmalarına, olağanüstü toplantı gündeminde yer alan Tohumculuk Yasa Tasarısı ile başlayacak. Çiftçileri yakınan ilgilendiren ve AB uyum yasaları arasında yer alan Tohumculuk Kanun Tasarısı müzakereleri sırasında iktidar ve muhalefet arasında sert tartışmalar yaşanabileceği belirtiliyor. TBMM Genel Kurulu, herhangi bir danışma kurulu kararı veya değişiklik önergesi kabul edilmezse, bu hafta gece mesaisi yapmayacak. Genel Kurul, 3 Ekim Salı günü 15.00-19.00, 4 Ekim Çarşamba ve 5 Ekim Perşembe günü ise 12.00-19.00 saatleri arasında çalışacak. 3 Ekim salı günü toplanacak milletvekilleri 2 bölüm halinde 45 maddelik Tohumculuk Tasarısı'nı ele alacak. Tasarıyla, bitkisel üretimde verim ve kalitenin yükseltilmesi, tohumluklara kalite güvencesi getirilmesi, tohumluk üretim ve ticaretine yönelik sektörün yeniden yapılandırılması öngörülüyor. Bitki çeşitleri, üretim izni ve standart tohumluk çeşidi ve genetik kaynaklar, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı tarafından kayıt altına alınacak. Özel üretim alanları içinde bakanlıkça izin verilmeyen tohumluk veya bitkisel ürün yetiştirilmeyecek. Tohumculuk sektörünün teşvik edilmesini de öngören tasarıyla, sektör, yurt içinde yatırım yapma kaydıyla AB standartlarında ve uluslararası rekabete uygun şekilde gelişmesi amacıyla bakanlıkça belirlenecek teşvik ve desteklerden yararlandırılacak. Yurt içinde üretilen, tescil edilen, yetiştirilen ve üretilen tohumluklar sertifikasyon işlemine tabi tutulacak. Yurt içinde sadece kayıt altına alınmış çeşitlere ait tohumlukların ticaretine izin verilecek.

Meclis'teki komisyonların gündeminde ise önemli AB uyum yasa tasarıları yer alıyor. Adalet Komisyonu'nda yarın Vakıflar Yasa Tasarısı görüşülmeye devam edilecek. 2 hafta önce görüşülmesine başlanan ve 95 maddeden 81 maddesi kabul edilen tasarının bu hafta içinde tamamlanması bekleniyor. Plan ve Bütçe Komisyonu, Sayıştay Yasa Teklifi'ni görüşmeye 3 Ekim Salı günü devam edecek. Teklifin komisyon görüşmeleri 1. madde üzerinden sürecek.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title