Haberler

İstanbul: Galatasaray Kulübü'nün Divan Kurulu Toplantısı Yapıldı

Galatasaray Kulübü'nün Aylık Olağan Divan Kurulu Toplantısı Yapıldı.

Galatasaray Kulübü'nün aylık olağan divan kurulu toplantısı yapıldı.

Galatasaray Lisesi Tevfik Fikret Salonu'nda, İrfan Aktar başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya Kulüp Başkanı Özhan Canaydın, Genel Sekreter Cengiz Özyalçın, Yönetim Kurulu üyeleri Şükrü Ergün ve Celal Gürcan katıldı. Galatasaray Kulübü Başkanı Özhan Canaydın, toplantıda yaptığı konuşmada, futbol takımına güvendiğini ve geçen sezonki başarıyı tekrarlamak istediklerini belirterek, "Birinci devreyi ikinci sırada ve liderin 7 puan gerisinde kapattık. Takımımıza güveniyorum. İnşallah geçen sezonu tekrarlayacağız. Antrenörümüzle devam ediyoruz" dedi. Başkan Canaydın, basında Galatasaray için 3 konuda spekülasyon yapıldığını da savunarak, "Bunların ilki paraların ödenmediği konusundadır. Biz her sezon sonunda hesapları kapatmamıza rağmen bunlar basında yazılmaz. Bu sene para konusu konuşulmuyor. İkinci konu, 'Yönetimde çatlak var' denilir. Üçüncü konu olarak da futbolcularla, teknik heyet ile yönetimin arasının açık olduğu söylenir. Bunlar hep söylenir ama hayat devam eder. Benim tavrım, bağırıp çağırıp bunun mücadelesini yapmak değildir. Saygınlığımızı korumaktır" ifadelerini kullandı. İcraat yaparken, eksik bıraktıkları işlerin de olacağını kaydeden Başkan Canaydın, "Ama biz inanıyoruz ki çalışmalarımızın yüzde itibariyle çok büyük bir bölümü müspet yoldadır. Ama hatalarımız da olduğu zaman sizlerden aldığımız tenkitle bunları düzeltme yoluna gideceğiz" şeklinde konuştu.

Seyrantepe arazisinde yapılacak stadın 49 yıllık üst kullanım hakkının bedelsiz olarak Galatasaray'da olacağını da belirten Başkan Canaydın, "Stat 52 bin kişilik olacak ve üstü kapalı olarak 120 dönüm arazi üzerine yapılacak. 49 yıl müddetle kira bedeli ödemeden, üst hakkı Galatasaray'a devredilecektir. Çok amaçlı stat halinde yapılacaktır. İnşallah orada da güzel günlerimiz geçecektir" diye konuştu.

"KULÜBÜME HİZMET ETMEK İÇİN ÇALIŞIYORUM"

Ali Sami Yen Stadı'nda kendi mülkiyetlerinde bulunan arazide ise 6 bin 500 metrekarelik bir inşaat yapılacağını kaydeden Başkan Canaydın, buraya rezidans mı, yoksa ofis mi yapılacağına daha sonra karar verileceğini söyledi. Başkan Canaydın, Riva arazisi için yabancı bir şirketin ekspertiz raporu hazırladığını söyleyerek, "Bu şirket, araziye 141 milyon dolar fiyat belirledi. Başka bir firma da 125 milyon dolar değerlendirme yaptı. İki firma ile temas halindeyiz, ön protokollar yapıldıktan sonra bunları size anlatacağım. Çok kısa sürede bunlar hazır hale gelecek" dedi.

Sutopu ve yelken şubelerindeki olaylarla ilgili olarak da Başkan Canaydın, "Biz yönetim olarak göreve geldiğimizde su sporları bölümüne Vedat İrdelp'i atadık. Kendisi ve oluşturduğu komite, uzun süredir bize hizmet etmiş şube genel kaptanıyla fikir birliğinde olmadığını söyledi. Toplantı yaptık ve arkadaşımızla yolumuzu ayırdık. En kısa zamanda inşallah bu olaylar yatışır" diye konuştu.

Toplantıda konuşan Divan Kurulu üyesi Anıl Büyükeroğlu ise, Başkan Canaydın'ın kendisini başarılı gösterdiğini ancak bunun böyle olmadığını ileri sürdü. Bu arada Büyükeroğlu, toplantıda yeni stat projesi ile ilgili yapılan protokolü açıklamak isteyince, Divan Kurulu Başkanı İrfan Artar ve Başkan Canaydın'ın müdahalesine maruz kaldı. Bu konuların yapılan görüşmeleri etkileyebileceği belirtilince, Büyükeroğlu bu konuyu kapalı toplantıda anlatacağını söyledi.

Anıl Büyükeroğlu, Riva arazisinin satılmak üzere olduğunu da iddia ederek, "Bununla banka borçları kapanabilir ama her yıl 20 milyon dolar açıkla gidiliyor. Önemli olan kaynak bulmaktır" deyince, Başkan Canaydın tekrar söz aldı.

Galatasaray'ın devletle gizli kapalı işinin olmadığını ifade eden Başkan Canaydın, "Uzaktan davulun sesi hoş gelir. 5 senedir ciddi bir mücadele içindeyim. Bize genel kurul görev verdi. Görevim bittiği zaman yanlış hareket ettiysem, o zaman görev verilmez. Devamlı tenkit edip taşın altına elini sokmayan arkadaşlarımız var. Kulübüme hizmet etmek için çalışıyorum. Yaranamadık, yaranamıyoruz. Karamsar değil, biraz daha iyimser olmanızı diliyorum" şeklinde konuştu.

Öte yandan, toplantıda kulüp üyesi 56 kişinin, Divan Kurulu üyesi olmaya hak kazandığı açıklandı. Bu arada, Divan Kurulu bünyesinde Tüzük Tadil Komisyonu oluşturulması kararlaştırıldı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title