Haberler

İstanbul: Ezeli Derbide Gülen Taraf Fenerbahçe Oldu

Fenerbahçe, Turkcell Süper Lig'in 16. Haftasında Oynadığı Ezeli Derbide Kendi Sahasında Galatasaray'ı 2-1 Mağlup Ederek, Rakibiyle Arasındaki Puan Farkını 7'ye Çıkardı.

Fenerbahçe, Turkcell Süper Lig'in 16. haftasında oynadığı ezeli derbide kendi sahasında Galatasaray'ı 2-1 mağlup ederek, rakibiyle arasındaki puan farkını 7'ye çıkardı.

Galatasaray Teknik Direktörü Eric Gerets, maç sonrası düzenlediği basın toplantısında, maçın hakkının en azından beraberlik olduğunu belirterek, iyi oynadıkları maçta yenilmelerinin kendilerini üzdüğünü söyledi. Sahada oynanan futbolun ve derbi maçın gerçekten çok üst düzeyde, kaliteli olduğunu belirten Gerets, "Kaliteli bir derbiydi. İlk yarıda Ümit Karan'ın yakaladığı pozisyonun gol olması gerekiyordu. O zaman oyunun gidişatı da değişecekti. Yediğimiz gol bizim seviyedeki bir takıma yakışmadı, önemli bir derbide bu kadar basit bir gol yemememiz gerekiyordu. İkinci yarıda yaptığımız değişikliklerle oyunun üstünlüğünü ele geçirdik, oyunumuzun kalitesini daha da yükselttik. İkinci yarıda daha iyi oynadık ve net pozisyonlarına girdik. Daha iyi oynadığımız bir maçtan sonra yine yenik dönmemiz tabii ki bizi üzüyor. Teknik heyet olarak da, futbolcular olarak da böyle bir neticenin bu maça uymadığını düşünüyoruz. En azından bir beraberlik maçın hakkıydı" dedi.

Şampiyonluğa inandıklarını ve sonuna kadar mücadelelerini sürdüreceklerini belirten Gerets, "Biz gerçekten çok iyi bir takımız. Burada en azından Fenerbahçe düzeyinde kaliteli bir futbol oynadık. Bugünkü maç çok önemliydi. Rakibimizle puan farkını 1'e indirebilirdik, maalesef olmadı. Fakat geçen sezon da bu fark vardı ve biz kapattık. Halen buna inanıyoruz. Bir gerçek var ki Fenerbahçe'nin de daha oturmuş bir kadrosu var. Bir daha bu farkı kapatmamıza izin verecekler mi bunu göreceğiz. Ama biz şampiyonluğa inanıyoruz ve sonuna kadar devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Belçika basınına hafta içinde 'Fenerbahçe maçı, Galatasaray'daki kariyerimi etkileyecek' şeklinde bir açıklama yapmadığını belirten Gerets, "Hatırladığım kadarıyla kulüp açısından çok önemli olduğunu söylemiştim. Kariyerimi veya burada kalıp kalmayacağımı etkileyecek bir maç olduğunu söylemedim, bu sadece böyle yansıtıldı" dedi. Bu röportajında yöneticilerle arasının iyi olmadığını söylemediğini ve sözlerinin değiştirildiğini ifade eden Gerets, "Bazı söylenenler değiştiriliyor. Ya da artılarıyla veriliyor. Ben henüz sözleşmemi yenilemedim, konu bitmemiştir. Eğer burada kalacaksam, ileriye dönük çalışmalarımızda beraber hareket etmemizin daha üst düzeyde olması gerektiğini ve daha bilinçli olmamız gerektiğini söyledim" ifadelerini kullandı.

"Galatasaray, önemli maçları niye kazanamıyor ?" şeklindeki bir soruya Gerets, "Bugünkü maçı, bulduğumuz pozisyonları değerlendiremediğimiz için kaybettik. Bugün kötü bir maç oynadığımızı söylemek mümkün değil. Bilhassa 2. yarıda çok iyi oynadık. Zaman zaman iyi, zaman zaman kötü oynadığımızı biliyoruz, bu bizi çok düşündürüyor ve düzeltmek için çok çalışıyoruz. Bizim gibi seviyesi en yüksek olan takımların, böyle fazla orantılı iyi ve kötü maçlar çıkarması iyi değildir ama sonuçta biz şampiyonluğu kovalıyoruz. Bu seviyenin çok daha yüksek olması gereklidir" diye konuştu. Gerets, bir soru üzerine transferle ilgili konuların aile içinde görüşecekleri konular olduğunu, bu konuda yorum yapmak istemediğini kaydetti.

"EN YAKIN RAKİPTEN 7 PUAN ÖNDEYİZ"

Fenerbahçe Teknik Direktörü Zico ise, Galatasaray galibiyetiyle rakipleriyle aralarındaki farkının 7'ye çıktığını, ama henüz

hiçbir şeyin bitmediğini belirterek, "Her derbi maçta olduğu gibi bu karşılaşmada da tansiyon ve sinirlerin dozu çok yüksekti. İlk yarıda oyunun hakimi bizdik, oyunun kontrolünü ele geçirdik ve 2-0 öne geçtik. Galatasaray ise özellikle ikinci yarının başlarında oyunu kontrol eden taraftı. İkinci yarıda rakibimiz beraberliği de yakalayabilirdi. Fakat maçın sonlarına doğru tekrar kontrolü ele geçirdik, farkı artırabilirdik ama olmadı. Bu tür örnekler gösteriyor ki maçın sonucu ne olursa olsun maç bitmeden skor belli olmaz. O yüzden sonuna kadar maça aynı dikkatle devam etmeliyiz. En yakın rakipten 7 puan öndeyiz, bu büyük bir avantaj ama daha hiçbir şey bitmedi, sonuna kadar mücadele edeceğiz. Umarım sezon sonunda bu savaştan galip gelen taraf da biz olacağız" ifadelerini kaydetti.

İkinci yarıda oyundan koptukları anda sahadaki oyuncularına güvendiği için oyuncu değişikliği yapmadığını belirten Zico, "Oyunu kontrol edemediğimiz anlarda eksiklerimiz, saha içinde organize olamamaktı. Oyuncularımın ikinci yarıda oyundan düştükleri gibi gerektiği anda patlama yapabileceklerini görüyordum. 3 değişiklik hakkımı sonuna kadar kullanmamanın sebebi, sahadaki oyunculardan son derece memnum olmam ve onlara güvenmemdi. 90 dakika boyunca iyi olduğumuz anlarda 2 gol attık, rakip iyi olduğu dönemde 1 gol atmış. Demek ki 90 dakikaya baktığımızda bizim iyi olduğumuz anlar daha fazlaymış" dedi.

Derbi maçın ardından taraftarları evlerine mutlu gönderdikleri için mutlu olduğunu belirten Zico, "Derbi maçlar sadece takım için değil, özellikle taraftarlar için de çok önemli. Tabii ki böyle bir derbinin ardından taraftarımızın 3 puanın mutluluğuyla evine gitmesini görmek, teknik direktör için çok güzel. Şampiyonluğa oynuyoruz, her maç ayrı bir önem taşıyor ama bu maçları farkı yapan şey taraftarın içine kattığı duygu, o tansiyon, kulüplerin büyüklüğüdür. Bu maçtan da 3 puan alarak, taraftarımızı mutlu gönderdiğimiz için mutluyum" diye konuştu.

Zico, bir soru üzerine, Türkiye'ye gelmeden önce de Fenerbahçe-Galatasaray derbisinin ne kadar önemli olduğunu bildiğini, buraya geldiğinde bunun önemini kavramakta zorluk çekmediğini ifade etti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title