Haberler

İstanbul'da İsrail'i Protesto Mitingi Hazırlığı... - 20 Ağustosta Kadıköy'de Düzenlenecek Mitingin Tanıtımı İçin Taksim'de Yapılan Etkinlikte Kısa Süreli Arbede Yaşandı

İsrail'i protesto amacıyla 20 Ağustosta Kadıköy Meydanı'nda düzenlenecek mitingin tanıtımı için Taksim'de yapılan etkinlikte kısa süreli arbede çıktı.

İsrail'i protesto amacıyla 20 Ağustosta Kadıköy Meydanı'nda düzenlenecek mitingin tanıtımı için Taksim'de yapılan etkinlikte kısa süreli arbede çıktı.

Taksim Meydanı'nda katılımcı sivil toplum kuruluşları adına açıklama yapan Türkiye Mimarlar ve Mühendisler Odası İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri Tores Dinçöz, ABD'nin Orta Doğu'nun yeraltı zenginliklerine göz diktiğini söyledi. Dinçöz, ''ABD, İsrail hükümetini kullanarak Orta Doğu'nun sınırlarını yeniden çizmeye çalışıyor. Ağır bombardıman ve işgal politikasının yol açtığı kan ve gözyaşını durduracak olan yegane güç, bu savaştan çıkarı olmayan, yani emekçi kitlelerdir'' dedi.

Uluslararası Plastik Sanatlar Derneği Başkanı Mehmet Güleryüz de, hiçbir Türk askerinin bölgeye gitmemesini ve Türk ordusunun siyasi bir güç olarak kalmasını istediklerini söyledi.

Çevrede güvenlik önlemleri alan polisler arasındaki sivil memurlar, grup içindeki bir kişiyi kapkaççı olduğu gerekçesiyle gözaltına almak istedi.

Buna karşı çıkan grup üyeleri ise bu kişiyi tanıdıklarını belirterek, gözaltına alınmasına izin vermedi. Bu sırada polisler ile eylemciler arasında kısa süreli bir arbede yaşandı.

Olay, polislerin gözaltı işlemini gerçekleştirmeden grup içinden ayrılmasıyla yatıştı.

KESK İstanbul Şubeleri, TMMOB İstanbul İl Koordinasyon Kurulu, İstanbul Tabip Odası, Memur-Sen İstanbul Şubeleri gibi sivil toplum örgütlerinin katılacağı miting, 20 Ağustosta Kadıköy Meydanı'nda yapılacak.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title