Haberler

İstanbul'da Eroin Operasyonu

Eroin Operasyonunda Gözaltına Alınan 7 Kişi Arasında Bir Astsubay İle Bir Uzman Çavuş da Var

Gözaltına alınan askerlerden birinin kaldığı lojmanda 20 kilogram eroin ele geçirildiği öğrenildi.

Edinilen bilgiye göre İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü İran'dan gelen eroinin Avrupa'ya sevk edileceği ihbarı üzerine soruşturma başlattı.

Yapılan teknik ve fiziki takip sırasında eroinin İstanbul'a getirildiği tespit edildi. Bunun üzerine harekete geçen Narkotik polisi Beylikdüzü'nde bir TIR'a operasyon düzenledi. Operasyonda TIR'ın zula adı verilen gizli bölmelerine saklanmış 155 kilogram eroin ele geçirildi. Operasyonda 5 kişi gözaltına alındı.

İKİ ASKER GÖZALTINDA

Soruşturmayı derinleştiren narkotik polisleri şebekenin içinde askerlerin de olduğunu tespit etti. İstanbul'da görevli bir astsubay başçavuş ile Zonguldak'ta görevli bir uzman çavuş takibe alındı. Askeri makamların katılımıyla askerlerin lojmanlarda bulunan evlerinde arama yapıldı. Aramalarda ismi öğrenilemeyen başçavuşun kaldığı Halkalı'daki askeri lojmanda 20 kilogram eroin ele geçirildiği belirtildi.

Operasyon kapsamında 2 asker gözaltına alındı. Askerlerin eroinin yol boyunca güvenli şekilde götürülmesi konusunda etkili olduğu iddia edildi.

Sorguya alınan 7 şüpheli ifadelerinin ardından Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne sevk edildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title