Haberler

İstanbul: Bakan Pepe Burgazada'da İncelemelerde Bulundu

Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe, "2006 Yılında Türkiye Çapında 6 Bin 500 Hektar Ormanlık Alan Yandı" Dedi.

Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe, "2006 yılında Türkiye çapında 6 bin 500 hektar ormanlık alan yandı" dedi.

Bakan Pepe, geçtiğimiz aylarda çıkan yangın nedeniyle büyük hasarın meydana geldiği Burgazada'daki ağaçlandırma çalışmalarını yerinde inceledi. Adaya gidiş sırasında teknede basın mensuplarının sorularını cevaplayan Pepe, "Burgazada'da 6 Ekim 2003 tarihinde büyük bir yangın çıkmış, 400 dönüm ormanlık alan yanmıştı. Yangından sonra 10 gün içerisinde ağaçlandırma çalışmalarına başlanmış, yanan alana 6 bin fidan dikmiştik. Burada yapmış olduğumuz ağaçlandırma, bir kararlılığı ortaya koymak adına yapılan bir çalışmaydı. Yanan ormanın 10 gün içinde ağaçlandırılması, Burgazada'ya olumlu bir mesaj veriyordu. Bu mesajın gayesi, 'Türkiye'de bir karış orman alanı yansa bile, bakanlığın asli görevi, onu yılı içerisinde süratle ağaçlandırmaktır.' Yanan ağaçların yerine daha önce burada olmayan çeşitli ağaçlar da dikilerek Burgazada renklendi" dedi.

Bakan Osman Pepe, ağaçlandırma çalışmalarını incelemek amacıyla Burgazada'ya geldiğinin altını çizerek, "Yurdun çeşitli yerlerinde büyük yangınlar çıkmış ve bu yangınlardan sonra da ağaçlandırma çalışmaları yapılmıştır. Türkiye'de yanan veya yakılan bir karış orman arazisini, hiç kimsenin kendi tasarrufunda görmesinin mümkün olmayacağını, orman dışında herhangi bir kullanıma müsaade edilmeyeceğini üzerine basa basa söylüyorum" diye konuştu.

Basın mensuplarının soruları üzerine, 2006 yılında Türkiye çapında 6 bin 500 hektar ormanlık alanın yandığını ifade eden Pepe, "1993 yılından 2002 yılına kadar yılda ortalama 14 bin 500 hektar ormanlık alan yanıyordu" ifadelerini kullandı.

Açıklamasının ardından beraberindeki heyetle birlikte Burgazada'ya gelen Bakan Pepe, ağaçlandırılan alanlarda incelemelerde bulunarak yetkililerden bilgi aldı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title