Haberler

İstanbul: Adnan Polat'ın Basın Toplantısı

Galatasaray Kulübü Başkan Yardımcısı Adnan Polat, Futbol Federasyonu Tahkim Kurulu'nun, Fenerbahçe'ye Verilen Cezalarda İndirime Gitmesine Tepki Göstererek, "Tahkim Kurulu'nun, Fenerbahçe'nin Cezasının Tümünü Kaldırması Gerekirdi (!) Böylece Fenerbahçe'ye İyi Bir Bayram ve Yılbaşı Armağanı Verebilirlerdi" Dedi.

Galatasaray Kulübü Başkan Yardımcısı Adnan Polat, Futbol Federasyonu Tahkim Kurulu'nun, Fenerbahçe'ye verilen cezalarda indirime gitmesine tepki göstererek, "Tahkim Kurulu'nun, Fenerbahçe'nin cezasının tümünü kaldırması gerekirdi (!) Böylece Fenerbahçe'ye iyi bir bayram ve yılbaşı armağanı verebilirlerdi" dedi.

Florya Metin Oktay Tesisleri'nde bir basın toplantısı düzenleyen Adnan Polat, Tahkim Kurulu'nun Fenerbahçe'ye verilen cezalarda indirime gitmesine tepki göstererek, "Tahkim Kurulumuz'un, verdiği kararda cezanın tamamını kaldırması gerekirdi. Çünkü Avrupa'nın gelişmiş ülkelerinde Şükrü Saracoğlu'nda olduğu gibi antrenörlerin kafası yarılıyor, futbolcuların kulakları sağır ediliyor. Taç veya korner kullanan futbolcuların kafasına her türlü yabancı madde atılıyor. Bence eksik karar vermişler. Bu cezayı tamamen kaldırmış olmaları gerekirdi. Fenerbahçe'ye iyi bir yılbaşı ve bayram armağanı verebilirlerdi. Önümüzdeki günlerde inşallah bu eksiklerini giderebilirler" dedi.

Tahkim Kurulu'nun dün verdiği kararla Fenerbahçe'yi ödüllendirdiğini savunan Adnan Polat, "Dün alınan karara hayretler içinde bakıyorum. Kesinlikle bir ödül verildi, cezanın bu kadar kaldırılması yeterli değil. Fenerbahçe-Galatasaray maçından sonra tuhaf şeyler oluyor Türk futbolunda, biz de izlemeye devam ediyoruz. Bazıları içlerine sindirebiliyorsa onları da tebrik ediyoruz" diye konuştu.

Bir basın mensubunun 'Gelişen olaylar sonrasında Fenerbahçe'nin korunduğunu düşünüyor musunuz?' şeklindeki sorusuna ise Adnan Polat, "Olaylar kendi cevabını veriyor. Fenerbahçe'nin 100. yılını kutluyorum, inşallah daha nice 100 yıllar yaşarlar. Galatasaray için önemli bir kulüp. Türkiye'nin en büyük ekiplerinden biri, bizim en büyük rakibimiz. Ama bütün temennim; alacağı sportif başarılar bir fair-play içinde olsun, kimse tartışmasın. Gelişen olaylar bazı endişe verici düşüncelere yöneltiyor, onu da itiraf etmek gerekiyor. Tahkim Kurulu'nun aldığı karar bunun açık açık neticesi" cevabını verdi.

Adnan Polat, Türkiye'nin en iyi hakemlerinden biri olarak gördüğü Selçuk Dereli'nin ligin kaderini etkilediğini iddia ederek, "Fenerbahçe-Galatasaray maçı, başından sonuna kadar kaostu. Penaltımızı vermedi. Bu bir yerde galibiyetimizi engelledi. Bu bize 3 değil, 6 puan olarak yansıdı. Galatasaray galip gelseydi, şu anda 34'e 33 puan şeklinde bir yarış olacaktı. Bana göre yanlış yorumları ve seyirci baskısından veremediği kararlardan dolayı ligin sonucunu da etkiledi" ifadelerini kullandı.

Fenerbahçe ile aralarındaki 7 puanlık farkın önemli olmadığını söyleyen Polat, ''Biz bunu 4 puan olarak görüyoruz. Ali Sami Yen Stadı'nda Fenerbahçe'yi yenme şansımız çok yüksek ve yeneceğiz. Ondan sonraki 16 maçta Fenerbahçe'nin bu sistemde puan kaybetmesi son derece olası. Şampiyonluğun en büyük adayıyız ve şampiyon olmak için de en büyük mücadeleyi ortaya koyacağız, kimse şu anda kendini şampiyon görmesin'' diye konuştu.

2006 yılının en unutulmaz olayının '20.45' sloganı olduğunu anlatan Polat, bu sezon ise ligin bitmesine yakın Galatasaray'ın ayak seslerini ve sloganını herkesin duyacağını söyledi. Adnan Polat, Futbol Federasyonu seçimlerinin lig bitiminden önce yapılmasının Türk futboluna zarar vereceğini ifade ederek, ''Şahsi fikrime göre, böyle bir erken seçime gitmeyi kimse arzu etmiyor. Bu, Türk futboluna zarar verir. Ligler devam ederken federasyonlara bağlı kurumlarda otorite boşluğu olacak. Kaldı ki Milli Takım da sahipsiz kalacak. Böyle bir arzu, düşünce varsa, Haziran ayındaki genel kurulda bir önerge verilir ve kabul edilirse 1 ay sonra da seçim yapılır. Şimdi seçim kararı alınsa bu en erken Nisan ayının ikinci yarısında olabilir. Hiç kimse lig devam ederken erken seçimi arzu etmemeli. Bunun futbola getireceği erozyonu hepimiz biliyoruz. Ama şartlar öyle bir noktaya geldi ki, şu anda gelişmeler; delegelerin, bakanın ve federasyon başkanının elinde, biz izlemek durumunda kalıyoruz. Şu anda imza toplama yönünde bir faaliyet olduğunu duyuyoruz. Herkesin gönlünden Futbol Federasyonu'nun özerk olarak kalması geçiyor. Faaliyetlerini özerk olarak göstersin. İlgili bakanlığın bu konuda bir uyarısı olmasın. Ama bazen şartlar maalesef bu tür olaylara neden oluyor. Sayın bakan kanundan aldığı yetkiyi kullanarak bu beyanatlarda bulunduğunu ve girişimlerde bulunduğunu söylüyor. Herkes farklı konuşuyor. Ama istenen kavgasız, gürültüsüz, huzur içinde bir futbol ortamı olsun ve Türk futbolu uluslararası alanda arzu edilen yere ulaşsın. Kaosun hepimize zarar getireceğini düşünüyorum'' şeklinde konuştu.

"HASAN KABZE'Yİ SATMAYI DÜŞÜNMÜYORUZ"

Adnan Polat, Futbol Federasyonu başkanlığı seçimlerinin tarihi konusunda Galatasaray Kulübü Başkanı Özhan Canaydın ile farklı görüşte olduklarını ifade etti.

Medyada çıkan transfer haberlerinin gerçeği yansıtmadığını da söyleyen Polat, "Transfer konusunda teknik heyet, Adnan Sezgin ve Mustafa Turgun ile birlikte 3 saatlik bir görüşme yaptık. 'Tek tek oyuncuları, takımı, hataları, eksikleri ve yapmamız gerekenleri konuştuk. Teknik heyet bizden Galatasaray'da hemen forma giyebilecek bir oyuncu alınmasını, aksi takdirde transfer yapılmamasını istiyor" dedi. Trabzonspor'dan Fatih Akyel ve Denizlispor'dan Yusuf ile ilgilenmediklerini de kaydeden Polat, Hasan Kabze'yi satmayı düşünmediklerini söyledi. 28 kişilik kadroyu 24'e düşüreceklerini de belirten Adnan Polat, "Teknik heyet genç futbolcuların kiraya verilmesini istedi. Aydın, Oğuz, Mehmet Güven, Ferhat, Özgürcan ve Carussca gibi genç oyuncuları kiralık olarak verebiliriz. Bu oyuncularımız şans bulamadıkları için kendilerini geliştiremiyorlar. Bununla ilgili henüz kesinleşmiş kararımız yok. Antalya kampında bu konuda konuşup kararımızı vereceğiz. Genç oyuncularımızın hepsine talip var. Bazı oyuncularımızı güvendiğimiz, futbolcularımıza katkıda bulunacağına inandığımız Ertuğrul Sağlam, Ersun Yanal, Aykut Kocaman ve Hikmet Karaman gibi antrenörlere vermeyi düşünüyoruz. Bunların bir kısmından ücret bile almayabiliriz'' dedi.

Futbolcuların alacaklarının ödenmesi konusunda bir sıkıntı yaşamadıklarını da ifade eden Adnan Polat, Riva arazisi ile ilgili anlaşmanın büyük bir aksilik çıkmaması halinde Ocak veya Şubat ayı sonunda Mali Genel Kurul toplantısı öncesinde biteceğini söyledi. Bu arazi için hiç beklemedikleri teklifler de aldıklarını kaydeden Polat, ''Mesela 300 milyon dolarlık bir teklif de var. Ancak biz önce bu şirketleri araştırıyoruz. Şu anda araştırma halindeyiz. Ocak ayının 8'inde de bu şirket ile görüşeceğiz. Buradan sadece borç kapatmayıp, sağlanacak gelirle gayrimenkul yatırımları da yapacağız'' ifadelerini kaydetti. Seyrantepe Projesi'ne de değinen Polat, bürokrasi işlemlerinin son aşamasına gelindiğini, önümüzdeki yılın ilk 3 ila 6 ayı arasında yeni stadın temelini atacaklarına inandığını dile getirdi.

Galatasaray'ın eski futbolcularından Hakan Ünsal'ın yaptığı açıklamaları kendisine yakıştıramadığını da ifade eden Polat, "Hakan Ünsal'ı Galatasaray'a 18-20 yaşlarında getirdim. Bu kulüpte yıldız oldu, önemli paralar kazandı. Hakan'ın bu şekilde beyanatlar vermesini, bu kulübün eski futbolcusu olarak kendisine yakıştıramadım. Dil sürçmesi olarak görüyorum. Biz yönetime geldiğimizde kendilerine jübile yapmayı planlıyorduk. Hakan Ünsal, jübile yapmasaydık bile böyle söylememeliydi'' diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Yer: Diyarbakır! Genelev patronunun beyzbol sopasıyla saldırdığı müşteri ölümle pençeleşiyor

Yer: Diyarbakır! Genelev patronunun beyzbol sopasıyla saldırdığı müşteri ölümle pençeleşiyor

Bakmadan Geçme

TUZLASPOR – GENÇLERBİRLİĞİ CANLI: Tuzlaspor – Gençlerbirliği maçı nereden, nasıl izlenir? Tuzlaspor Gençlerbirliği canlı yayın linki! ADANASPOR – BANDIRMASPOR CANLI: Adanaspor – Bandırmaspor maçı nereden, nasıl izlenir? Adanaspor Bandırmaspor canlı yayın linki! 11 MAYIS BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Dolar ne kadar, yükseldi mi? #128184 11 Mayıs Dolar ne kadar oldu, kaç TL? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 11 Mayıs Cumartesi Survivor yeni bölüm! 11 Mayıs hangi burç? 11 Mayıs'ta doğanlar hangi burç oluyor? 11 Mayıs tarihi hangi burç olur? ANNELER GÜNÜ DUYGUSAL, KISA MESAJLAR! Anneler Günü resimli, uzun ve öz mesajları neler? Anneler Günü'ne özel kısa sözler neler? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 11 MAYIS CUMARTESİ 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? RESMİ GAZETE'DE YAYIMLANDI 11 MAYIS | 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek! Öğretmenler il içi atama takvimi 2024! Öğretmenlerin il içi tayin ne zaman? İsteğe bağlı yer değişikliği başvuruları ne zaman, nasıl yapılır? Güneş patlaması ne zaman oldu 2024? #128165 Güneş patlaması dünyaya etkileri nedir, elektrik kesintisi olur mu? NASA'dan uyarı geldi! BUGÜN HANGİ MAÇLAR VAR? 11 Mayıs günü maç var mı, hangi kanaldan yayınlanıyor, şifresiz mi? HAFTA SONU HAVA DURUMU 11-12 MAYIS | Hafta sonu yağmur yağacak mı, hava nasıl olacak? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 11 MAYIS | Baraj doluluk oranı seviyesi nedir? İstanbul'da sağanak yağışlar barajları nasıl etkiledi? 11 Mayıs TV yayın akışı! Bu akşam TV'de hangi diziler var? Bugün TV'de hangi filmler var? 11 Mayıs Cumartesi ATV, Kanal D, Star, Show'da neler var?
Eski öğrencisi tarafından öldürülen okul müdürünün son anları! Her şey saniyeler içinde olmuş

Eski öğrencisi tarafından öldürülen okul müdürünün son anları! Her şey saniyeler içinde olmuş

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title