Haberler

İstanbul: 7. Uluslararası Büyükçekmece Kültür Ve Sanat Festivali

Büyükçekmece Belediyesi tarafından 7.'si organize edilen Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali'nin ilk gecesinde ünlü sanatçı Sertab Erener sahne aldı.

Büyükçekmece Belediyesi tarafından 7.'si organize edilen Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali'nin ilk gecesinde ünlü sanatçı Sertab Erener sahne aldı.

Festival, Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen konserle başladı. Festivalin ilk gününde Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Beylikdüzü Belediye Başkanı Vehbi Orakçı, Anavatan Partisi Büyükçekmece İlçe Başkanı Ahmet Şahin, turistler ile çok sayıda vatandaş hazır bulundu. Festival kapsamında Bolivya, Çek Cumhuriyeti, Mısır, Letonya gibi 24 ayrı ülkeden İstanbul'a gelen bine yakın turist, Sertab Erener ve Tan'ın konserlerine ilgiyle izledi. Sunuculuğunu Ekrem Ataer'in yaptığı konserde, ilk olarak "Rica ederim" şarkısı ile üne kavuşan Türk Pop Müziği sanatçısı Tan sahne aldı. Özellikle genç kızların hayranlıkla izlediği Tan, kendi albümünden şarkılar seslendirdi.

Konser aralarında fıkralarında anlatıldığı gecenin final sanatçısı ise 2003 yılı Erovision Şarkı Yarışması birincisi Sertab Erener oldu. Erener, turist ve Büyükçekmeceliler'in yoğun tezahüratları arasında sahneye çıkarken, eski ve yeni albümünden şarkılar söyledi. Konserin sonunda Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, sanatçıya festival logosunu taşıyan çini bir su matarası ve çiçek hediye etti. Başkan Akgün, "Eurovision gururumuzu Büyükçekmece'de görmekten büyük mutluluk duyuyorum. O bizi dünyada en iyi şekilde temsil etti. Kendisine sonsuz teşekkürler. Festivalimiz uluslararası platformda 7.'sine ulaştı. Festival boyunca bir çok ünlü sanatçı burada sahne alacak. Kokteyller, uçak akrobasileri, senfoni orkestrası, yabancı ülkelerin halk oyunları, havai fişek gösterileri ve sergi açılışları ile devam edecek. Tüm İstanbulluları festivalimize davet ediyorum" diye konuştu.

7. Uluslararası Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali, bugün protokol ile yabancı ülkelerden gelen sanatçıların kortej yürüyüşü ve halk oyunları gösterisiyle devam edecek.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title