Haberler

İsrail Yeni Bir Barış Planı Arayışında

İsrail Askeri Radyosu, Savunma Bakanı Amir Peretz'in Ortadoğu'da Yeni Bir Barış Planı Önerisinde Bulunduğunu, Planın İçinde Bağımsız Filistin Devletinin Sınırlarının 6 Ay İçinde Oluşturulmasının Söz Konusu Olduğunu İleri Sürdü.

İsrail Askeri Radyosu, Savunma Bakanı Amir Peretz'in Ortadoğu'da yeni bir barış planı önerisinde bulunduğunu, planın içinde bağımsız Filistin devletinin sınırlarının 6 ay içinde oluşturulmasının söz konusu olduğunu ileri sürdü.

İsrail Askeri Radyosu'nun verdiği habere göre, Savunma Bakanı Peretz İşçi Partisi milletvekillerine hitaben yaptığı konuşmada, "Suudi inisiyatifiyle yürürlükteki yol haritası ilkelerinin genişletildiği yeni bir yol haritasına ihtiyacımız var" dedi. Peretz'in 3 adımlı planına göre, ilk olarak Filistin ile ekonomi ve güvenlik konularında yüz yüze siyasi görüşmeler yapılacak. Plan, 6 ay içinde bağımsız Filistin devletinin sınırlarının konuşulması ve son olarak 18 ay içinde kesin bir barış anlaşması sağlanması üzerine kurulu.

ABD, AB, Rusya ve BM'den oluşan Ortadoğu Barış Görüşmeleri Dörtlüsü de, 3 adımlı bir barış planı çağrısında bulunmuştu. Suudi inisiyatifi ise, İsrail ile barış görüşmelerinin başlaması için bu ülkenin 1967 yılında fethettiği topraklardan çekilmesini şart koşuyor.

(AFP-OYK-OYK-RO-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title