Haberler

İsrail'in Gazze'yi "Düşman Toprağı" İlan Etmesi

İsrail Hükümeti'nin, Kassam Saldırılarına Karşı Gazze'yi Düşman Toprağı İlan Ederek, Elektrik ve Su Akışını Durduracağı Açıklaması Filistinliler'i Endişelendirdi.

İsrail Hükümeti'nin, Kassam saldırılarına karşı Gazze'yi düşman toprağı ilan ederek, elektrik ve su akışını durduracağı açıklaması Filistinliler'i endişelendirdi.

Filistin vatandaşı Envar El Hor, "Her iki taraf da bölgedeki barış adına bir şeyler yapmalı ve olası elektrik ve su sıkıntısına karşı hükümet alternatif çareler geliştirmeli. Çünkü bu olaylardan ve ambargolardan en fazla etkilenen Filistinli sivil halktır. İsrail ve Filistinli yetkililer biran önce Birleşmiş Milletler (BM) önderliğinde bir araya gelerek, bu süreci barış sürecine çevirmeli" dedi. Hani Dghamsh isimli Filistin vatandaşı ise, "Biz daha önceki yıllarda da bazı tehditkar sözler duyduk, fakat

bu gerçekten çok kötü bir durum. Evlerimizde kullanabileceğimiz kadar su stoklarımız yok ve kesildiği takdirde Filistin halkı çok zor günler geçirecek" diye konuştu.

Abdel Fattah El Galed isimli bir başka Filistinli, "2 yıl önce de bazı siyasi nedenlerden dolayı Filistin halkına ambargolar uygulanmış ve sınır kapısı kapatılmıştı. Bu ambargolar hala devam ediyor. Eğer İsrail tarafı elektrik, su ve akaryakıt akışını da durdurursa, Avrupa ve Arap ülkelerinin desteklerini esirgememelerini bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

(EL-EA-OYK-OK-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title