Haberler

Hamas'ın Eski Sözcüsü Taha Öldü

Güncelleme:

İsrail saldırılarında yaralanan Hamas'ın eski sözcüsü Taha, hayatını kaybetti.

İsrail'in Gazze'ye saldırılarında yaralanan Hamas'ın eski sözcüsü Eymen Taha'nın hayatını kaybettiği bildirildi.

Hamas'tan yapılan yazılı açıklamada, İsrail'in birkaç gün önce Gazze'ye düzenlediği hava saldırılarında bir evde bulunduğu sırada ağır yaralanan eski sözcü Eymen Taha'nın tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdiği belirtildi.

Açıklamada, "Allah'tan, halkına hizmet eden fedakarlıklarla dolu bir hayat süren Eymen Taha'nın şehadetini kabul etmesini temenni ediyoruz" denildi.

İsrail, 7 Temmuz'da yıllardır abluka altında tuttuğu Gazze'ye, havadan ve denizden saldırılar başlatmış, 17 Temmuz Perşembe günü ise karadan saldırıya geçmişti. İsrail'in Gazze'ye düzenlediği ve yaklaşık bir ay süren saldırılardan sonra salı günü TSİ 08.00'de başlayan 72 saatlik ateşkes sağlanmıştı.

İsrail'in 7 Temmuz'dan bu yana düzenlediği saldırılarda, 432'si çocuk, 243'ü kadın olmak üzere bin 886 kişi hayatını kaybetti, 2 bin 979'u çocuk, bin 903'ü kadın, 9 bin 806 kişi yaralandı. - Gazze

Kaynak: AA / Güncel

İsrail Sözcü Gazze Hamas Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title