Haberler

"İsrail Firması El-al Uçuşları Ticari Nedenlerle Durdurdu"

İsrail Firması El-al Havayolu Şirketi'nin Güvenlik Nedeniyle Türkiye'ye Düzenlediği Seferleri Durduğu Yönündeki İddialara Karşılık Olarak Ulaştırma Bakanlığı, Şirketin Tamamen Ticari Sebeplerle, Aralarında İstanbul'un da Bulunduğu Bazı Yakın Merkezlere Yaptığı Uçuşları 1 Mart 2007 Tarihinden İtibaren Durduracağını Açıkladı.

İsrail firması EL-AL Havayolu Şirketi'nin güvenlik nedeniyle Türkiye'ye düzenlediği seferleri durduğu yönündeki iddialara karşılık olarak Ulaştırma Bakanlığı, şirketin tamamen ticari sebeplerle, aralarında İstanbul'un da bulunduğu bazı yakın merkezlere yaptığı uçuşları 1 Mart 2007 tarihinden itibaren durduracağını açıkladı.

Ulaştırma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, konuyla ilgili olarak EL-AL havayolu şirketinin Türkiye'deki yetkilileriyle görüşmeler yapıldığı kaydedildi. Açıklamada söz konusu yetkililerin, uçuşları durdurma karırının ticari politikalara dayandığını ve "güvenlik önlemlerindeki yetersizlikten kaynaklanmadığını" bildirdikleri kaydedildi. Açıklamada, ayrıca İsrail Büyükelçiliği ile EL-AL şirketi yetkililerinden de bilgi talep edildiği ve açıklama yapılmasının beklendiği bildirildi.

"GÜVENLİK STANDARTLARA UYGUN"

Havacılık güvenliğinin, uçuş emniyetiyle birlikte Türkiye'nin en önem verilen konulardan biri olduğu belirtilen açıklamada, "Bu konudaki uygulamalarda zafiyet yaşanması asla söz konusu olamaz" denildi. Açıklamada, havacılık güvenliğinde uygulamaların uluslararası standartlara uygun olarak yapılması amacıyla, gerek ABD, İsrail ve İngiltere gibi ülkelerle, gerekse de Türkiye'nin üye olduğu ICAO ve ECAC gibi kuruluşlara ek olarak AB'nin ilgili makamlarıyla da koordinasyon içinde çalışmaların sürdürüldüğü anlatıldı.

Konuyla ilgili olarak açıklamada, "İsrail yetkilileriyle son olarak geçtiğimiz günlerde bir takım görüşmeler yapılmasına rağmen şu ana kadar ülkemizdeki güvenlik uygulamalarından rahatsızlık duyulduğuna dair bir bilgi Bakanlığımıza ulaşmamıştır" denildi.

Türkiye'deki havaalanlarında uygulanan güvenlik tedbirlerinin uluslararası standartlara uygun olarak yapıldığının ICAO ve ECAC'ın yaptığı denetimlerde tespit edildiğine işaret edilen açıklamada, son olarak geçen yıl ekim ayında İstanbul Atatürk Hava Limanı'na yapılan ICAO denetiminde standartları karşılayacak düzeyde olduğunun tespit edildiği belirtildi.

Açıklamada, "Gerçekten iddia edildiği gibi güvenlik nedeniyle alınan bir karar olsa, uçuşların hemen durdurulması gündeme geleceği gibi, sadece EL-AL şirketinin değil, tüm İsrail işletmelerinin Türkiye'ye uçuşlarını durdurması da s öz konusu olurdu. Oysa ki, halihazırda Türkiye'de çeşitli hava alanlarına 'charter' bazda sefer yapan bir çok İsrail hava yolu şirketi bulunmaktadır" ifadelerine yer verildi. (ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title