Haberler

İsrail'e Göre Hamas'la Görüşmesi İçin Bir Sebep Yok

İsrailli Yetkililer, Hamas'ta, Diyalog Başlatmalarını Gerektirecek Bir Politika Değişikliği Görmediklerini İfade Ettiler.

İsrailli yetkililer, Hamas'ta, diyalog başlatmalarını gerektirecek bir politika değişikliği görmediklerini ifade ettiler.

İsrail Savunma Bakanlığı'nın üst düzey yetkililerinden Amos Gilad, "Hamas'ın tutumu değişmedi. Hamas halen İsrail devletini tanımıyor ve barış anlaşmasını kabul etmiyor" dedi. Hamas'la görüşen eski ABD Devlet Başkanı Jimmy Carter, örgütün Filistinliler tarafından onaylanması halinde 1967 sınırları dahilinde bir barış anlaşmasını kabul edeceğini ifade etmişti.

Gilad, "Hamas bir sükunet dönemi istediğini bildiriyor. Fakat bu hareketin ilerde fikrini değiştirip terörist faaliyetlerini yeniden başlatıp başlatmayacağını kim bilebilir? " dedi. İsrail hükümet sözcüsü David Baker da Gilad'la benzer açıklamalarda bulundu. Baker, "Hamas tarafından kontrol edilen Gazze Şeridi'nden İsrail'e roket atışları devam ediyor. Hamas, radikal tutumundan dolayı İsrail'in düşmanıdır. Biz bu tutumda bir değişiklik müşahede etmiyoruz" dedi.

(İHA-EA-EA-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title