Haberler

İsrail, BM'nin Yahudi Soykırımıyla İlgili Kararını Memnuniyetle Karşıladı

İsrail Başbakanı Ehud Olmert, Birleşmiş Milletler'in Yahudi Soykırımının İnkarını Kınayan Bir Karar Almasını Memnuniyetle Karşıladığını Belirtti.

İsrail Başbakanı Ehud Olmert, Birleşmiş Milletler'in Yahudi soykırımının inkarını kınayan bir karar almasını memnuniyetle karşıladığını belirtti.

Haftalık kabine toplantısının ardından gazetecilere açıklama yapan Olmert, Cuma günü kabul edilen kararı, "anti-semitizme karşı çok etkili ve çok güçlü bir karar" olarak nitelendirdi. Olmert, İran'ı eleştirerek, "Lideri, İsrail devletinin yok edilmesi gerektiği hakkında açıkça ve resmi olarak konuşan tek bir ülke var. Problem siyasi veya askeri değil. Bu her şeyden önce ahlaki bir sorun. İsrail, 20. yüzyıldaki insanlığın en karanlık günlerini bize anımsatacak şekilde devletin yıkılması hakkında öğüt verenlerle yüzleşmekten kaçınılmasına izin vermeyecek. İsrail dünyanın ilgisiz ve sessiz olmasına izin vermeyecek" diye konuştu.

Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nun Cuma günü oybirliğiyle kabul ettiği kararda, Yahudi Soykırımı'nın inkarını kınayarak, tüm üye devletlerden soykırımının tarihi bir olay olarak inkarını ve inkarına yönelik faaliyetleri açıkça reddetmeleri istendi.

(AFP-SŞ-SŞ-FS-FS-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title