Haberler

Isparta: Sel Mağdurlarına Sıcak Yemek

Isparta'da, Geçtiğimiz Günlerde Sağanak Yağış Nedeniyle Yaşanan Sel Baskınında Mağdur Olan Vatandaşlara Yardım Sürüyor. Isparta Belediyesi, Mağdur Olan Vatandaşlara Aşevi İşbirliği ile Sıcak Yemek Dağıtımına Başladı. Ramazan Ayında Vatandaşların Mağdur Kalmamaları Amacıylada Gerçekleştirilen Sıcak Yemek Dağıtımı; Gülistan, Fatih ve Modern Evler Mahallelerinde Devam Edecek.

Isparta'da, geçtiğimiz günlerde sağanak yağış nedeniyle yaşanan sel baskınında mağdur olan vatandaşlara yardım sürüyor. Isparta Belediyesi, mağdur olan vatandaşlara aşevi işbirliği ile sıcak yemek dağıtımına başladı. Ramazan ayında vatandaşların mağdur kalmamaları amacıylada gerçekleştirilen sıcak yemek dağıtımı; Gülistan, Fatih ve Modern Evler mahallelerinde devam edecek.

Sel dolayısıyla mağdur olan vatandaşlara gereken tüm yardımı yapmaya çalıştıklarını ifade eden Isparta Belediye Başkanı Hasan Balaman, "Isparta'da bugüne kadar görülmeyen aşırı bir yağışın etkisi altında kaldık. İki gün içerisinde metrekareye düşen yağmur neredeyse 75 kilograma ulaşmış durumdadır. İki günde yağan yağış, bir kış boyunca yağan yağışa neredeyse denk gelmekte. Yağışlar nedeniyle de şehrimizin belli bölümünde halkımız ciddi anlamda mağdur olmuş ve neredeyse tüm eşyalarını kaybetmiş durumdadır. İlk günden itibaren vatandaşlarımızın mağduriyetini gidermek için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Öncelik sırasına göre hareket ederek, çalışmalarımıza devam ediyoruz. Valilikte yapmış olduğumuz bir toplantı neticesinde sel felaketinden mağdur olan vatandaşlarımıza sıcak yemek ulaştırmayı sağladık. Önümüzdeki günlerde de imkanlarımız nispetinde yardımlarımız sürecek" dedi.

HANIMLAR MECLİSİ DE MAĞDURLARA SAHİP ÇIKTI

Isparta Belediyesi bünyesinde kurulmuş olan Hanımlar Meclisi, aşırı yağış nedeniyle evsiz ve eşyasız kalan mağdurlar için yardım kampanyası başlattı. Hanımlar Meclisi Başkanı İkbal Özaltın ve yönetim kurulu üyeleri, sel felaketi sonrası bağış kampanyası başlattı. Kampanya ile toplanan çok sayıda ev eşyası, mağdurlara dağıtılmaya başlandı.

Felakete uğrayanlara geçmiş olsun dileklerini sunan Hanımlar Meclisi Başkanı İkbal Özaltın, "Şehrimizde yağan aşırı yağış nedeniyle sel felaketi oluşmuştur. Bu felakete uğrayanlara önce geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Felaket sonrası gördüğümüz manzara bize nasıl bir çalışma başlatmamız gerektiği konusunda da yön vermişti. Gördüğümüz bütün evlerdeki eşyaların tamamı çamurun içerisinde kalmış ve kullanılmayacak hale gelmişti. Biz de yönetim kurulu üyelerimiz ile birlikte esnaflarımızı ziyaret ederek, yardım kampanyasına katılmaları için çalışma başlattık. İşte bunlardan birini bugün gerçekleştiriyoruz. Kardeş Halıcılık Müessesi ile yapmış olduğumuz görüşme olumlu geçti. Bu esnafımızın yapmış olduğu yardımı bir aileye teslim ettik. Buradan tekrar Ispartalı esnafımıza seslenerek bu kampanyaya destek olmalarını istiyoruz" diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

CAN DALTON KİMDİR? Can Dalton hangi çete? Oya Okar Arka Sokaklar'a geri mi dönüyor? Arka Sokaklar'ın Selin Komiser'i diziye dönüyor mu? SAĞLIK BAKANLIĞI Personel alımları başladı mı? #128657 Personel alımı başvuruları ne zaman? Servisler kaldırılacak mı? Servisler neden kaldırılacak, sebebi ne? Servisler yasaklanıyor mu? Köklü tasarruf tedbirleri hayata geçiyor! Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye geri mi dönüyor? Samet Akaydın Fenerbahçe'ye mi gelecek? ADANA DEMİRSPOR- GALATASARAY MAÇI CANLI İZLE Adana Demirspor- Galatasaray maçı canlı (HD) izleme linki!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title