Haberler

İsmail Kahraman'a "Fahri Doktora" Unvanı

TBMM Başkanı İsmail Kahraman, “Bazı söylentiler var. ’Bu cuma bir şeyler olacak’, ’ayın 17’sinde, 27’sinde bir şeyler olacak’, bunlar hep karıştırmak için hayalperestlerin ortaya koydukları yanlış beyanlardır” dedi.

TBMM Başkanı İsmail Kahraman, "Bazı söylentiler var. 'Bu cuma bir şeyler olacak', 'ayın 17'sinde, 27'sinde bir şeyler olacak', bunlar hep karıştırmak için hayalperestlerin ortaya koydukları yanlış beyanlardır" dedi.

TBMM Başkanı İsmail Kahraman'a Gazi Üniversitesi Rektörlüğü tarafından "Siyaset Bilimi ve Sosyal Bilimler" alanında fahri doktora unvanı verildi. Törende konuşan Kahraman, "Bugün hür ve demokratik bir ülkede yaşıyoruz. Ancak bugünlere gelmek için büyük bedeller ödedik" ifadelerini kullandı.

Türkiye'de darbeler tarihinin kapandığına dikkat çeken Kahraman, "Ülkemizin ilerlemesini istemeyenler, ülkemizi kendilerine engel gören devletler, değişik zamanlarda milli birlik ve bütünlüğümüze tuzak kurmuşlardır. Mevzuatımızdaki bazı çarpıklıklar da buna zemin hazırlamıştır. Demokrasimiz, 27 Mayıs 1960 darbesinden günümüze kadar 17 darbeyle karşılaştı. Bunların bazısı gerçekleşti bazısı da gün yüzüne çıkamadı. 15 Temmuz darbe girişimi açığa çıkan ve hedefine ulaşamadan bertaraf edilmiş bir kalkışmadır" şeklinde konuştu.

Kahraman, bazı söylemlerin ortaya çıktığını belirterek, "Bazı söylentiler var. 'Bu cuma bir şeyler olacak', 'Ayın 17'sinde, 27'sinde bir şeyler olacak', bunlar hep karıştırmak için hayalperestlerin ortaya koydukları yanlış beyanlardır" diye konuştu.

"Milli birlik ve bütünlük içerisinde, tek yürek olarak Türkiye'mizi kalkındıracağız"

Darbe girişiminin ardından Türkiye'ye yapılan ziyaretlere değinen Kahraman, "Gönül coğrafyamız hemen koştu geldi; ama diğerleri 1 ay sonra gelmeye başladı ve 'çok üzgünüz' dediler. Devamını getirmediler. Devamı içlerinde, biliyorum. 'Bu kadar hazırlığı nasıl boşa çıkardınız, çok üzgünüz.' Hep üzüntüye devam edecekler. Biz hep milli birlik ve bütünlük içerisinde, tek yürek olarak Türkiye'mizi kalkındıracağız. İnşallah Türkiye'miz istikrar içinde kalkınan bir hukuk devleti olarak misyonuna layık hedeflere ulaşacaktır" açıklamasında bulundu.

Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Uslan ise konuşmasında 13 Nisan 2017 tarihinde toplanan Gazi Üniversitesi Senatosu'nun kararı doğrultusunda fahri doktora unvanının verilmesinin kararlaştırıldığını belirterek, "Darbe ve işgal girişiminin önlenmesi çabasında çok önemli bir görevi kahramanca yerine getiren Gazi Meclisimizin Gazi Başkanı İsmail Kahraman'a Gazi Üniversitesi olarak, 'Siyaset Bilimi ve Sosyal Bilimler' alanında fahri doktora unvanı verme kararını oy birliği ile almıştır" dedi.

Gazi Üniversitesi'nin 13 Nisan 2017 tarihli senato kararında ise şu ifadeler yer aldı:

"TBMM Başkanı İsmail Kahraman'a 15 Temmuz darbe ve işgal girişiminin başarısızlığa uğratılmasında, milli egemenliğin sembolü ve koruyucusu Gazi Meclisimizin temsil yetkisi bulunan, bütün siyasi parti mensuplarının katılımı ile açık tutulması için gösterdikleri üstün cesaret ve gayretten dolayı Türkiye Cumhuriyeti Gazi Üniversitesi Senatosu tarafından 'Siyaset Bilimi ve Sosyal Bilimler' alanında fahri doktora unvanı verilmiştir."

Konuşmaların ardından 15 Temmuz şehidi ve aynı zamanda Gazi Üniversitesi öğrencisi olan Muhammed Yalçın ile Mustafa Avcu'nun isimlerinin verildiği tesislerin sembolik açılışı da gerçekleştirildi. Toplantıya Başkan Kahraman'ın yanı sıra Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, TBMM Adalet Komisyonu Başkanı ve AK Parti Ankara Milletvekili Ahmet İyimaya ile Danıştay Başkanı Zerrin Güngör de katıldı. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Gazi Üniversitesi İsmail Kahraman Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Ateş Kuşları CANLI İZLE! 26 Nisan Ateş Kuşları 52. Yeni bölüm CANLI YAYIN! Ateş Kuşları FULL İZLE! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Tolga Daşkıran neden tutuklandı? İkinci Kadir Şekerci davası olayı ne, ne zaman oldu? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 9. bölüm TRT 1 HD izleme linki! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Göz seğirmesi neden olur? Göz seğirmesi belirtileri, ne anlama geliyor? Fatih Mehmet Maçoğlu'nun yeni işi ne? Maçoğlu'nun yeni mesleği ne oldu? ANOREKSİYA NEDİR? Nihal Candan'ın hastalığı anoreksiya ne, belirtileri neler? İntegral müfredattan ne zaman kaldırılacak? Yeni müfredat belli oldu mu? Yeni müfredat hangi sınıfları kapsayacak? Yurtiçi Kargo hafta sonu açık mı? Yurtiçi Kargo hafta sonu dağıtım yapıyor mu, çalışıyor mu 2024? İNTEGRAL Müfredattan kaldırılacak mı? 12. Sınıf konusu integral kaldırıldı mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title