Haberler

İskenderun'da Teröre Tepki Yürüyüşü

Hatay'ın İskenderun İlçesinde, Teröre Tepki Yürüyüşü Düzenlendi. Ellerinde Türk Bayraklarıyla Yürüyen Vatandaşlar, Bölücü Terör Örgütü Aleyhine Sloganlar Atıp, Terörü Lanetledi.

Hatay'ın İskenderun ilçesinde, teröre tepki yürüyüşü düzenlendi. Ellerinde Türk bayraklarıyla yürüyen vatandaşlar, bölücü terör örgütü aleyhine sloganlar atıp, terörü lanetledi.

İskenderun Şehit ve Gazi Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ile Türk Kadınlar Birliği İskenderun Şubesi'nin birlikte organize ettiği teröre tepki yürüyüşü için vatandaşlar Atatürk Anıtı önünde bir araya geldi. Burada saygı duruşunun ardından hep bir ağızdan İstiklal Marşı okundu. Daha sonra Türk Kadınlar Birliği üyeleri çeşitli şiirler okudu. Şiirlerin okunmasının ardından, Beş Temmuz Parkı içerisindeki Şehitler Abidesi'nde sona erecek yürüyüşün startı verildi.

Sahil şeridinden ellerinde Türk bayraklarıyla yürüyen şehit ve gazi yakınları ile vatandaşlar, "Şehitler ölmez, vatan bölünmez", "Ne mutlu Türküm diyene", "Kahrolsun PKK" şeklinde sloganlar atarak, son günlerde artan terör olaylarına tepkilerini dile getirdi.

Şehitler Abidesi'nin önüne gelindiğinde, 1997 yılında Tunceli'de teröristlerle girdiği çatışmada şehit düşen Er Ahmet Yayman'ın annesi Firdevs Yayman, ellerini semaya açarak, "Türk askeri güçlüdür, yiğittir. Allah'ım Mehmetçiğimize güç, kuvvet ver. Düşmana karşı galip getir, sana yalvarıyorum" diye dua etti.

Şehit annesinin feryadının ardından yürüyüşe katılanlar, "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" şeklinde slogan attı. Dev Türk bayraklarının açıldığı yürüyüşe; İskenderun Belediye Başkanı Mete Aslan ve milletvekili adayları da katıldı.

(AS-MT-MEF-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

title