Haberler

İshak Paşa Sarayı'nda Opera Keyfi

Uluslararası Ağrı Dağı Efsanesi Festivali İshakpaşa Sarayı'nda sahnelenen Ağrı Dağı Efsanesi Operası ile başladı.

Uluslararası Ağrı Dağı Efsanesi Festivali'nin 6'ncısı Doğubayazıt ilçesindeki İshakpaşa Sarayı'nda sahnelenen Ağrı Dağı Efsanesi Operası ile başladı. Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, "Topraklarımızda hep sanat gösterisi olsun. Barış olsun, bayram olsun, kardeşlik olsun. Bölgemizde barış ve sukunet olursa daha güzel işler olur" dedi.

Ağrı Dağı Efsanesi Festivali, besteci Çetin Işıközlü'nün 1970 yılında ünlü romancı Yaşar Kemal'in Ağrı Dağı Efsanesi adlı romanından uyarladığı opera, saat 19.30 sıralarında İshakpaşa Sarayı'nda sahnelenmesiyle başladı. 6 solist, bir piyanist, bir flüt solo sanatçısının yeraldığı konser büyük ilgi gördü. Opera Şef Çetin Işıközlü yönetiminde rejisör Şükrü Türen tarafından sahnelenen konserde Ankara ile İstanbul Devlet Opera ve Balesinin solist sanatçıları yeraldı. Ahmet ile Gülbahar'ın efsanevi aşklarının seslendirildiği operayı kalabalık bir davetli topluluğu izledi. Sanatçıların yaklaşık 1 buçuk saat süren konser sonunda davetliler ayakta alkışladı.

BARIŞ ÇAğrıSI

Opera sonunda sahneye çıkan Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, "Güzelim Ağrı Dağı efsanesinin en güzel gösterileceği mekan burasıdır. 2012 yılında bu sarayın restorasyonu bitecek. Belki daha kapsamlı opera sanatı yapacağız. Burada operanın provası gibi gördük. Kostüm yok, dekor yok, bir piyano ve bir flüt ile arkadaşlarımız çok güzel bir sanat ortaya koydular. Bu özverili çalışma için teşekkür ediyoruz" dedi.

Konuşmasında barış çağrısı yapan Günay, "Sabahtan beri Ağrı topraklarındayız. Topraklarımızda hep sanat gösterisi olsun istiyoruz. Barış olsun, bayram olsun, kardeşlik olsun. Bölgemizde barış ve sukunet olursa daha güzel işler olur. Bunun bir tek şartı var Atatürk'ün yıllar önce dediği gibi 'Yurtta barış, Dünyada barış'. Bizim buna ihtiyacımız var" diye konuştu.

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, opera sanatçılarını tebrik ederek beraber fotoğraf çekildi. Operayı Bakan Günay'la birlikte, Vali Ali Yerlikaya, Ağrı Belediye Başkanı Hasan Arslan, AK Parti Milletvekilleri Mehmet Kerim Yıldız, Ekrem Çelebi, Fatma Salman Kotan ve çok sayıda davetli izledi. - Ağrı

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title