Haberler

İşçiler Bahçede Çocukları Eğitimde

Aileler fındık toplamak için bahçeye giderken çocukları da ders ve etkinliklere tabi tutuluyor.

Ordu Valiliği, mevsimlik tarım işçileri için il genelinde 4 ayrı noktada geçici konaklama merkezleri oluşturdu. 16 yaşından küçük çocukların da bahçelerde çalışması Valiliği Genelgesi'yle yasaklandıktan sonra aileler fındık toplamak için bahçeye giderken, çocuklar da Ordu Halk Eğitim Merkezi görevlenlileri tarafından çeşitli ders ve etkinliklere tabi tutuluyor.

Konuyla ilgili olarak Ordu Valiliği, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Türkiye İş Kurumu İl Müdürlüğü ortak bir çalışma başlattı.

Ordu'nun merkeze bağlı Uzunisa Köyü'ndeki fındık işçileri ve çocuklarından sorumlu Ordu Vali Yardımcısı Ömer Adar, geçici konaklama merkezindeki yaşam koşullarını en iyi hale getirmek içi çalıştıklarını belirterek, "Her yıl fındığı giden çocuklarımızı bu sene burada tuttuk. Ailelerinin yanında bahçede perişan olmamalarını sağladık. Aileleriyle birlikte kalmak zorluk teşkil ediyordu. Biz bu sene çeşitli etkinliklerle onları burada tutmaya ve eğitmeye çalıştık. Mesela okul çağındaki çocukların eksik derslerini telafi çalışmaları yapıyoruz. Küçük çocuklar için ana sınıfları teşkil ettik, orada eğitim görüyorlar. Müzik kursumuz var. Talep geldiği takdirde yüzme kurslarını düşünüyoruz. İzcilik grupları oluşturmaya çalışacağız. Top oyunlarını burada mümkün olduğu kadar sağlamaya çalıştık. Futbol ve voleybol oynuyorlar. Çeşitli meslekleri öğrenecekler, çeşitli kamu kurumlarını tanıyacaklar" dedi.

Bu yıl ilk kez alanda kalan ailelerin çamaşırlarını yıkamaya da başladıklarını belirten Vali Yardımcısı Ömer Adar, "Haftada 2 gün burada, 2 gün Efirli bölgesinde çamaşırlarını topluyoruz poşet içerisinde. Yıkıyoruz, kurutuyoruz ve teslim ediyoruz. Bundan memnunlar. Yine çocuklarımıza giysi ve oyuncak dağıtacağız. Alanda kalan fındık işçilerine yiyecek yardımlarımız olacak. Biz onları mutlu etmek için her türlü şeyi düşündük. Güvenlik elemanlarımızla diyalogları son derece iyi. Olası sel, su baskınıyla ilgili özel güvenlik tertibatı kurduk. Kamp sorumlularımız var, muhtarımız burada. Çadırda yaşam ne kadar iyi olacaksa yaşam şartlarını o kadar iyi oluşturmaya çalışıyoruz" diye konuştu.

Ordu İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Türkkan'da yaptığı açıklamada Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü kanalıyla 5 öğretmenin görevlendirildiğini belirterek, "En son teknikle birinci sınıfta okumayı yazmayı, ikinci, üçüncü sınıfta da bütün dersleri veriyorlar. Ayrıca satranç, resim, kursu veren sınıflarımız var. Müzik sınıfımız mevcut. Tüm öğretmen arkadaşlarıma teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

milli eğitim müdürlüğü türkiye Ordu Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title