Haberler

İş Yeri Hekimliğinin Kapsamının Değiştirilmesi

Samsun Tabip Odası Başkanı Uzman Dr. Cem Şahan, Çalışanların Sağlığının Korunması Temelinde İş Yeri Hekimliği Anlayışının Geliştirilmesini Savunmaya Devam Edeceklerini Söyledi.

Samsun Tabip Odası Başkanı Uzman Dr. Cem Şahan, çalışanların sağlığının korunması temelinde iş yeri hekimliği anlayışının geliştirilmesini savunmaya devam edeceklerini söyledi.

İş Kanunu'nun iş yeri hekimliğiyle ilgili 81. maddesinin değiştirilmesine yönelik çalışmalar kapsamında kamuoyunda "İstihdam Paketi" olarak bilinen ve komisyon gündemine alınan İş Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Tasarısı hakkında görüşlerini dile getiren Cem Şahan, 'İşyeri Hekimliği' olan maddenin başlığının 'İş Sağlığı ve Güvenliği Hizmetleri' olarak değiştirilmek istendiğini hatırlattı. İş sağlığı ve güvenliği hizmetlerinin götürülmesinin zorunlu olduğu çalışanların, yine devamlı olarak en az 50 işçinin çalışmakta olduğu iş yerleri ile sınırlı tutulduğunu ifade eden Şahan, iş yerlerinin yüzde 98'inde çalışan işçilerin iş yerinde sağlık ve güvenlik hizmetlerinden mahrum bırakıldığını öne sürdü.

Düzenlemede en az 50 işçi çalıştıran iş yerlerinin, iş yerinde iş yeri hekimi ve uzman çalıştırmak zorunda iken bu zorunluluğun kaldırılmak istendiğini, iş yeri dışında kurulu ortak sağlık ve güvenlik birimlerinden hizmet alma olanağının verildiğini dile getiren Şahan, "İş yeri sağlık ve güvenlik birimleri ile ortak sağlık, güvenlik birimlerinin kuruluş ve işleyişleri ile buralarda görevlendirilecek hekim, uzman, diğer personelle ilgili koşulların belirlenmesi yönetmeliklere bırakılmaktadır. Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan ve kurum personeline bakan kurum hekimlerine, asli görevleri kapsamında iş yeri hekimi olarak da kurum ve kuruluşların asil işveren olarak çalıştırdıkları işçilere hizmet görevi verilmekte, işçilerin sayılarına ve nerede çalıştıklarına bakılmaksızın ayrılacak süre dikkate alınmaksızın çalışma görevi verilmekte, esasen böylece işyeri sağlık hizmetlerinin verilmesi olanağı yok edilmektedir. Yaklaşık 8 bin iş yeri hekimini, çalışanları, özürlüleri ve 16 yaşından küçükleri yakından ilgilendiren ve onları olumsuz olarak etkileyecek olan bu yasa değişikliğine karşı çalışanların sağlığının korunması temelinde iş yeri hekimliği anlayışının geliştirilmesini savunmaya devam edeceğiz. İş yeri hekimliği hizmetlerinin dışarıdan satın alınmasının yolu açılarak, bu alan tamamen ticarileştirilmek istenmektedir" diye konuştu.

Şahan, düzenlemeyle iş yeri hekimliği hizmetlerinin dışarıdan satın alınmasının yolu açılarak, bu alanın tamamen ticarileştirilmek istendiğini de sözlerine ekledi.

(MD-SA-CC-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Manuel Lanzini Eyüpspor'a mı geliyor? Manuel Lanzini Eyüpspor'a gelecek? İNTEGRAL DERSİ KALKTI MI? MEB yeni müfredat 2024 hangi sınıfları kapsıyor? CAN DALTON KİMDİR? Can Dalton hangi çete? Oya Okar Arka Sokaklar'a geri mi dönüyor? Arka Sokaklar'ın Selin Komiser'i diziye dönüyor mu? SAĞLIK BAKANLIĞI Personel alımları başladı mı? #128657 Personel alımı başvuruları ne zaman? Servisler kaldırılacak mı? Servisler neden kaldırılacak, sebebi ne? Servisler yasaklanıyor mu? Köklü tasarruf tedbirleri hayata geçiyor! Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title