Haberler

İş insanlarından 700 aileye iftar yemeği ve 160 bin liralık gıda kartı desteği

Güncelleme:

SİVAS'ta isimleri açıklanmayan bir grup hayırsever iş insanı, 700 aileye 160 bin liralık gıda yardımı ile iftar yemeği desteğinde bulundu.

SİVAS'ta isimleri açıklanmayan bir grup hayırsever iş insanı, 700 aileye 160 bin liralık gıda yardımı ile iftar yemeği desteğinde bulundu.

Sivas'ta bir grup hayırsever iş insanı, ramazan ayının gelmesi ve koronavirüs salgını nedeniyle ihtiyaç sahibi ailelere yardımda bulundu. Geçen yıl 700 ailenin 120 bin liralık bakkal veresiye borcunu kapatan iş insanları, bu yıl ise farklı bir kampanya başlattı. İş insanlarının görevlendirdiği gazeteci Muharrem Tağızade (65), gönüllü olarak muhtarlar ve bakkallarla iletişime geçerek öncelikle yardıma muhtaç aileleri belirledi. 700 ailenin günlük iftar yemeği karşılanırken, ayrıca, toplam bedeli 160 bin lira tutarında bin adet gıda destek kartı dağıttı. Kentte faaliyet gösteren Jale Yurtçul'a ait ev yemekleri işletmesinde özenle hazırlanan yemekler, paketlenerek iftar saatine yakın bir zamanda ailelere teslim edildi.

'SİVAS İNSANI İYİLİĞİ EYLEME DÖKÜYOR'

İş insanlarının her yıl farklı bir şekilde yardım kampanyaları düzenlediğini söyleyen Muharrem Tağızade, "Geçen yıl veresiye defterlerini kapatan iş insanları, bu yıl da isimlerini gizli tutarak çalışmayı benim yürütmemi istediler. Yüzlerce insana birkaç fabrikadan yemek hazırlıyoruz. Muhtarlarımızın da iş birliğiyle birlikte evlere yemek servisi yapıyoruz. Hazırlanan bu yemeklerin protein değeri, kontrolleri, temizliği ve kalitesi gıda mühendisleri tarafından yapılmaktadır. Arkadaşlarımızla birlikte bu yemeğin yanı sıra bine yakın alışveriş kartı hazırladık. Muhtaç durumda olan insanlara gönderdik. Bu kartları hiç sorgulamadan insanlara veriyoruz. Onun beyanını esas olarak alıyoruz. Restoranlarda ve kıraathanelerde çalışan garsonlara bu kartlardan dağıttık. Sokaklarda gezinen seyyar satıcılara ulaştırdık. Sivas insanı, içinde var olan iyilik duygusunu her fırsatta eyleme döküyor. Ramazan olsun olmasın yılın her günü, her ayı gördüğünüz gibi yardım işlerine devam ediyorlar. Bu iyilik gününün vermiş olduğu duyguyu, tüm yıla ve hayatımıza yaymamız gerektiğini düşünüyorum" dedi.


- Sivas
Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Sivas Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Cuma namazı nasıl kılınır, kaç rekat? Cuma namazı farz mı? ÖZGÜR DEMİRTAŞ KİMDİR? Özgür Demirtaş nereli, kaç yaşında, evli mi? MOR KOD NEDİR? Hastanelerde mor kod ne anlama gelir? #128657 Ankara Cuma namazı saat kaçta? Ankara Cuma selası ne zaman okunacak? 26 Nisan Cuma Ankara cuma namaz saati! İstanbul Cuma namazı saat kaçta? İstanbul Cuma selası ne zaman okunacak? 26 Nisan Cuma İstanbul cuma namaz saati! KIZILCIK ŞERBETİ İZLE | Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? Kızılcık Şerbeti fragman izle! ÖĞRETMEN ATAMALARI | Öğretmen atama kadro ve branş dağılımı ne zaman açıklanacak? Yusuf Tekin açıklama yaptı mı? 26 NİSAN CUMA HUTBESİ | Bu haftaki Cuma hutbesi konusu nedir? Cuma hutbesi oku! 36 BİN SÖZLEŞMELİ SAĞLIK PERSONELİ BAŞVURU EKRANI! 36 bin sözleşmeli sağlık personeli alımı başvurusu nereden yapılır? Mehmet Büyükekşi aday olacak mı? TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi aday oldu mu? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu çalışanlarına mobbing mi uyguladı? Eski Patiswiss CEO'su çalışanları azarladı! Devlet Bahçeli'nin Ferdi Tayfur göndermesi Erdoğan'a mı? Semih Yalçın ne dedi? Recep Tayyip Erdoğan, Özgür Özel görüşmesine Kemal Kılıçdaroğlu ne dedi? Kemal Kılıçdaroğlu, Özgür Özel'i neden uyardı? Noterde kredi kartı geçiyor mu? Noterlerde kredi kartı ile ödeme yapılır mı, kartla ödeme geçer mi? ESRA EROL'DA çocuk gelin skandalı nedir? Esra Erol son bölümde ne oldu, olay ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title