Haberler

İranlı Küçük Kardeşler, Uğurlarında Can Veren Ebeveynleri İçin Kitap Yazdı

İran'ın En Genç İki Yazarı, İlk Kitaplarını Kendilerini Yangından Kurtarırken Can Veren Anne ve Babaları İçin Yazdı.

İran'ın en genç iki yazarı, ilk kitaplarını kendilerini yangından kurtarırken can veren anne ve babaları için yazdı.

Fars Haber Ajansı'nın haberine göre, Tebriz kentinde yaşayan Nida (9) ve Nima (7) Sadıkzade kardeşler birkaç yıl önceki yangında kendilerini kurtarırken can veren anne ve babaları için, "Yaşlı adam ve öküzleri" adlı ilk kitaplarını yazdı. Ebeveynlerinin ölümü üzerine amcaları tarafından himaye edilen Nida ve Nima, bir nebze de olsa vefa borçlarını ödeyebilmek için, ilk eserlerini kendi uğurlarında ateşe atılan anneleri Feriba ve babaları Kemal'e hediye etti. Nida'nın yazdığı ve Nima'nın da resimlerini

çizdiği çocuk kitabında, yaşlı bir köylünün öküzlerini bahara çıkartmak için verdiği mücadele hikaye ediliyor.

Kitapta kışın sert ve uzun geçmesi sonucu öküzlerine yiyecek bulamayan yaşlı köylü, çareler aramaya başlar ve nihayet yiyecek alabilmek için öküzlerden birini satmaya karar verir. Ancak köylünün bu kararı, birbirlerinden ayrılmak istemeyen öküzler tarafından kabul görmez ve sahiplerine karşı rahatsızlıklarını dile getirirler. Parası da olmayan yaşlı köylü, açlıktan öleceklerine çaresiz olarak her iki öküzü birden satmak için yola koyulur. Yolda karşılaştığı bir dostunun yardım eliyle maddi sorununu

halleden ve yiyecek alan yaşlı köylü, mutlu bir şekilde öküzlerini geri getirir ve ufukta beliren baharı beklemeye koyulur.

Kültür Bakanlığı yetkililerinin yardımıyla ilk olarak bin 500 adet basılan kitabın önsözünde Nida ve Nima'nın ebeveynlerine hitaben bir yazı da var.

(SS-CY-CY-ÖZ-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title