Haberler

İran'ın, Türkiye'ye Verdiği Doğalgazı Kesmesi

Enerji Bakanlığı Yetkilileri, İran'ın Bu Sabah İtibariyle Türkiye'ye Verdiği Doğalgazı Kesmesinin, Kurban Bayramı Dolayısıyla Talebin Düşük Olması Nedeniyle Önemli Bir Sorun Oluşturmadığını Bildirdi.

Enerji Bakanlığı yetkilileri, İran'ın bu sabah itibariyle Türkiye'ye verdiği doğalgazı kesmesinin, Kurban Bayramı dolayısıyla talebin düşük olması nedeniyle önemli bir sorun oluşturmadığını bildirdi.

İran, Türkiye'ye verdiği doğalgazı tümüyle kesti. Türkiye'ye günlük 27 milyon metreküp doğalgaz veren ancak, geçtiğimiz haftalarda 'mücbir sebep' göstererek, bu miktarı 5 milyon metreküpe kadar düşüren İran, bu sabah itibariyle Türkiye'ye gaz akışını tamamen durdurdu. Enerji Bakanlığı'nda üst düzey bir yetkili, İran'ın bu sabah itibariyle Türkiye'ye verdiği doğalgazı kesmesinin, Kurban Bayramı dolayısıyla talebin düşük olması nedeniyle önemli bir sorun oluşturmadığını bildirdi. Bayram tatili dolayısıyla sanayi tesislerinin doğalgaz taleplerinin olmadığını ve yaklaşık 100 bin metreküp olan toplam doğalgaz talebinin şu anda rahatlıkla karşılandığını bildiren yetkili, İzmir-Aliağa'daki Egegaz'a ait LNG (sıvılaştırılmış doğalgaz) terminalinin de doğalgaz açığını kapatmakta büyük rol oynadığını kaydetti.

Yetkili ayrıca, Rusya'dan gelen Batı Hattı'nda bir sorun olmadığını, Mavi Akım'dan da normalin üstünde günlük 43 milyon metreküp dolayında gaz alındığını bildirdi. Yetkili ayrıca, İran'ın doğalgaz rafinerisini 10 gün içerisinde devreye alacağını ve buradan 10 milyon metreküp vermesinin bile yeterli olacağını belirterek, kömür ve hidrolik santrallerin tümünün tam kapasiteyle çalışmasıyla da elektrik kesintisi riskinin aşılacağını dile getirdi.

(MÜG-MB-MB-E)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title