Haberler

İran Cumhurbaşkanı Ruhani Sosyal Medya Kısıtlamalarını Eleştirdi

İran Cumhurbaşkanı Ruhani, iletişim ve teknoloji alanında büyük potansiyellere sahip olduklarını belirterek, "İnternet ve sosyal medya üzerindeki kısıtlamalar ve engeller nedeniyle son yıllardaki bazı projelerimizde başarısız olduk" dedi.

İran Cumhurbaşkanı Ruhani, iletişim ve teknoloji alanında büyük potansiyellere sahip olduklarını belirterek, "İnternet ve sosyal medya üzerindeki kısıtlamalar ve engeller nedeniyle son yıllardaki bazı projelerimizde başarısız olduk" dedi.

İran Teknoloji ve İletişim Bakanlığının düzenlediği toplantıya katılan İran Cumhurbaşkanı Ruhani, iletişim ve teknoloji alanında büyük potansiyellere sahip olduklarını belirterek, "İnternet ve sosyal medya üzerindeki kısıtlamalar ve engeller nedeniyle son yıllardaki bazı projelerimizde başarısız olduk" ifadesini kullandı. İnternet kullanımına ilişkin yasak ve engellerin fayda sağlamayacağını belirten Ruhani, sosyal medya kullanımını "adalet için bir araç" şeklinde adlandırarak, "Yolsuzluklarla mücadele ve şeffafiyet, sosyal medyanın faydalarından bazılarıdır" dedi.

Halk iradesi ve çoğunluğun talepleri karşısında direnmenin mümkün olmadığını vurgulayan İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, halk iradesi karşısında durmanın hukuka aykırı olduğunu belirterek, "Bize gökyüzünden bazı özel imkanlar sağlanmış olduğunu ve bu imkanlarla yeryüzündekilere istediğimizi yaptırabileceğimizi zannediyoruz. Zorlama ve dayatma ile din düzeltilmez" şeklinde konuştu.

İran'da Facebook ve Twitter gibi sosyal paylaşım sitelerinin kullanımı yasak. Meşhed kentinde Aralık 2017'de ekonomik sorunlar nedeniyle başlayıp diğer şehirlere rejim karşıtı protestolar olarak yayılan gösteriler sonrası Nisan ayında Telegram kullanımına da yasak getirilmişti. Yasaklara rağmen şifre kırıcı programlar (VPN) kullanan İranlılar halen uygulamalara erişim sağlayabiliyor. - TAHRAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Politika Haberler

Bakmadan Geçme

Manuel Lanzini Eyüpspor'a mı geliyor? Manuel Lanzini Eyüpspor'a gelecek? İNTEGRAL DERSİ KALKTI MI? MEB yeni müfredat 2024 hangi sınıfları kapsıyor? CAN DALTON KİMDİR? Can Dalton hangi çete? Oya Okar Arka Sokaklar'a geri mi dönüyor? Arka Sokaklar'ın Selin Komiser'i diziye dönüyor mu? SAĞLIK BAKANLIĞI Personel alımları başladı mı? #128657 Personel alımı başvuruları ne zaman? Servisler kaldırılacak mı? Servisler neden kaldırılacak, sebebi ne? Servisler yasaklanıyor mu? Köklü tasarruf tedbirleri hayata geçiyor! Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title