Haberler

Irak'ta Şiddetin Gölgesinde Bayram Heyecanı

Şiddetin Hüküm Sürdüğü Irak'ta Bir Kurban Bayramı Daha Tekbirler ve Kılınan Bayram Namazı ile Bugün Başladı. Kan ve Gözyaşının Dinmediği Ülkede, Binlerce Müslüman, Kurban Bayramı Namazı İçin Camilere Akın Etti.

Şiddetin hüküm sürdüğü Irak'ta bir Kurban Bayramı daha tekbirler ve kılınan bayram namazı ile bugün başladı. Kan ve gözyaşının dinmediği ülkede, binlerce Müslüman, Kurban Bayramı namazı için camilere akın etti.

Başkent Bağdat ile şiddetin daha yoğun olduğu bazı vilayetlerde camiler sessiz kalırken, özellikle Türkmen şehri Kerkük ve Erbil gibi kentlerde halk, sabah erken saatlerde camileri doldurdu. Birlik içinde kılınan namazdan sonra, ülkeye barış gelmesi için dualar edildi. Dua ve tekbirlerin ardından camii imamı verdiği vaazda, halka kardeşlik çağrısı yaptı. Sohbet sonrası ilk bayramlaşma camide gerçekleşirken, vatandaşlar kesilecek kurban için kurban satış yerlerine akın etti.

Iraklı vatandaşlar, bu bayramın kendilerine barış ve huzur getirmesini isterken, dünyada bulunan tüm Müslümanların Kurban Bayramı da kutlandı.

(SK-PNR-PNR-BA-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title