Haberler

Irak, Suudi Asıllı 9 Teröristi Riyad'a Teslim Ediyor

Irak Hükümeti, Ülkede Çeşitli Terör Olaylarına Karıştıkları Tespit Edilerek Tutuklanan Terör Hücresi Üyesi 9 Suudi Militanı Riyad Yönetimine Teslim Ediyor.

Irak hükümeti, ülkede çeşitli terör olaylarına karıştıkları tespit edilerek tutuklanan terör hücresi üyesi 9 Suudi militanı Riyad yönetimine teslim ediyor.

Dışişleri Bakanlığı kaynaklarının aktardığı bilgilere göre hükümet, Irak Parlamentosu Hukuk Heyeti'nin müzakeresinden geçen yasadışı örgüt üyesi 9 Suudi Arabistanlı teröristi, Bağdat ile Riyad arasındaki güvenlik anlaşmaları uyarınca bu ülkeye teslim etme kararı aldı. Ülkenin farklı bölgelerinde "cihad" adı altında çeşitli saldırı ve kanlı eylemlere karışan sözkonusu teröristlerin tam olarak hangi tarihte teslim edileceği ise belirtilmedi.

Bu arada, terörist faaliyetlerde bulunan bu kişilerle birlikte son 7 ayda Nuri el-Maliki hükümetinin Riyad'a iade ettiği militan sayısı 33'e ulaştı.

Hükümetteki Şii İttifakı'ndan Sami el-Askeri, geçtiğimiz günlerde Suudi Arabistan'ın, Irak'taki siyasi süreci istikrarsızlaştırmak adına Şii ve Sünni isyancıları silahlandırdığına dikkat çekmişti. El-Askeri tarafından yapılan aynı beyanda, Mart ayında Basra'da gerçekleştirilen başkaldırı ve isyan hareketinin de yine Suudi Arabistan tarafından finanse edildiği öne sürülmüştü.

Suudi Arabistan kabinesinden Ahmet el-Abdulaziz geçen ay yaptığı bir değerlendirmede ise bazı Suudi gençlerin kandırılarak Irak'a gittiği ve bundan dolayı Suudi yetkililerin oldukça rahatsızlık duyduğu belirtildi.

Öte yandan, Riyad yönetimi, terörist faaliyetlerin engellenebilmesi için geçen yıl Irak sınırı boyunca, içinde karakollar ve gözlemevleri de bulunan 900 kilometrelik duvar inşaatı başlatmıştı. Tamamı 6 yılda bitirilmesi ön görülen projenin 12 milyar dolara mal olması bekleniyor.

(SK-İB-İB-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title