Haberler

Irak'ın petrol ithalatı anlaşması kapsamında gönderdiği yakıt Lübnan'a ulaştı

Güncelleme:

Irak'ın 1 milyon ton petrol ithalatı anlaşması kapsamında gönderdiği 31 bin ton yakıt, Lübnan'a ulaştı.

Irak'ın 1 milyon ton petrol ithalatı anlaşması kapsamında gönderdiği 31 bin ton yakıt, Lübnan'a ulaştı.

Irak resmi ajansı INA'da yer alan haberde, "hizmet ve ticari ürün karşılığında Lübnan'a 1 milyon ton petrol" anlaşmasının ilk sevkiyatının gerçekleştirildiği ifade edildi.

Yapılan anlaşma kapsamında gönderilen 31 bin ton yakıtın yarısının Lübnan'daki Ez-Zehrani elektrik santralinde, diğer yarısının ise ülkenin kuzeyindeki Trablus kentine bağlı Deyr Ammar bölgesindeki elektrik santralinde boşaltıldığı aktarıldı.

Yine anlaşma kapsamında gelecek hafta da Lübnan'a yakıt gönderimi yapılacağı belirtildi.

Gelen yakıt, Lübnan'da elektrik üretiminin artmasına katkı sağlayacak

Öte yandan Lübnan Başbakanlık Basın Ofisinden yapılan yazılı açıklamaya göre Başbakan Necib Mikati, petrol yüklü geminin Deyr Ammar bölgesindeki elektrik santraline yanaşmasına ilişkin Enerji ve Su Kaynakları Bakanı Velid Fayyad'dan bilgi aldı.

Irak'tan gelen yakıtın Lübnan'da elektrik üretiminin artmasına katkı sağlayacağına işaret eden Mikati, "Lübnan hükümeti, elektrik kesintilerini azaltmak için tüm çabalara başvuracaktır." ifadelerini kullandı.

Bu zorlu süreçte petrol anlaşmasıyla Lübnan'ın yanında yer alan Irak'a teşekkür eden Mikati, yakıt tedarikleriyle paralel olarak ülkede kronikleşmiş elektrik krizine de köklü çözüm için adımlar atacaklarını vurguladı.

Ekonomik krizle boğuşan Lübnan, temmuz ayında hizmet ve ticari ürün karşılığında 1 milyon ton petrol için Irak ile anlaşma imzalamıştı.

Bağdat yönetimi ile varılan anlaşmanın, Lübnan Elektrik Kurumunun kullanması için 1 milyon ton petrol ithalatını kapsadığı ifade edilmişti.

Ekonomik krizlerle boğuşan Lübnan'da bir süredir döviz likidite sorunu nedeniyle akaryakıt teminine bağlı olarak günlük 20 saati aşan elektrik kesintileri yaşanıyor.

Kaynak: AA / Güncel

Lübnan Irak Haberler

Bakmadan Geçme

Adana Demirspor Galatasaray maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Adana Demirspor GS maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Muslera sakatlandı mı? Muslera Adana Demirspor maçında sakatlandı mı? Ben Bu Cihana Sığmazam final mi yaptı? Ben Bu Cihana Sığmazam neden bitiyor, 2. sezon devam edecek mi? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Yeni müfredatta neler var, hangi konular müfredattan çıkarıldı?? İntegral kaldırıldı mı? İntegral müfredattan çıkarıldı mı? Adana Demirspor Galatasaray maçı CANLI izle! 26 Nisan Adana Demirspor GS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Mesut Komiser döndü mü? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri döndü mü? Indiana Pacers vs Milwaukee Bucks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 27 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title