Haberler

Intel, 5.5 Milyar Dolar Enerji Tasarrufu Sağlayacak Çevre Koruma Girişimine Katıldı

Intel ve Google, Bilişim Şirketlerini Enerji Verimliliği Arayışı İçin Bir Araya Getiren İklim Kurtarıcıları Bilişim Girişimi'ne Katıldı.

Intel ve Google, bilişim şirketlerini enerji verimliliği arayışı için bir araya getiren İklim Kurtarıcıları Bilişim Girişimi'ne katıldı.

Geniş tabanlı çevre inisiyatifi, bilişim sektörünün önde gelen firmaları ile Çevre Koruma Derneği (Environmental Protection Agency), Doğal Hayatı Koruma Vakfı (WWF) gibi resmi ve sivil toplum kurumlarını bir araya getiriyor. Girişimin amacı, enerji verimliliğine sahip bilgisayarlar ve bilgisayar parçaları oluşturup, tüm dünyada enerji verimliliğine sahip bilgisayarların ve güç yönetimi araçlarının benimsenmesini destekleyerek, enerji tasarrufu sağlamayı ve sera gazı yayılımını azaltmak.

Intel'in Kıdemli Başkan Yardımcısı ve Dijital Kurumsal Grup Genel Müdürü Pat Gelsinger, "2010'a kadar İklim Kurtarıcıları Bilgi İşlem Girişimi, trafikten 11 milyon aracın çekilmesine ya da 20 adet 500 megawatlık kömürlü güç santralinin kapatılmasına denk miktarda sera gazı yayılımını azaltacaktır. Bu, gezegenimizi etkileyen yayılımı azaltma yolunda kaydadeğer bir adımdır. Bilgisayarlar günümüzde daha az yolculuk, daha fazla üretkenlik, online işlemler ile daha az enerji sarfiyatı ve daha pek çoğuyla,

daha verimli bir dünyaya doğru büyük adımlar atmamıza yardımcı olmaktadır" dedi.

Günümüzün en son enerji verimliliğine sahip teknolojileriyle çok daha fazlasının yapılabileceğini de belirten Gelsinger, "Bugün burada bizimle olan üye şirketlerin taahhüdü, olağanüstü bir etki oluşturmak için çözüme yönelik emin ve kararlı bir beyandır" açıklamasında bulundu.

Google'ın Operasyonlardan Sorumlu Başkan Yardımcısı Urs Holzle ise girişimle ilgili yaptığı açıklamada, "Bugün, ortalama bir masaüstü bilgisayar gücünün neredeyse yarısını, ortalama bir sunucu ise gücünün üçte birini tüketiyor. İklim Kurtarıcıları Bilgi İşlem Girişimi, güç kaynakları için yüzde 90 verimlilik oranı hedefi koyuyor. Buna ulaşılırsa sera gazı yayılımı yılda 54 milyon ton azalacak ve enerji maliyetlerinde 5.5 milyar dolar tasarruf edilecek. Tüm dünyadaki şirketlerden ve bireylerden bilişim

ekipmanlarında daha iyi güç yönetimi oluşturmak için bize katılmalarını ve enerji verimliliğine sahip bilgisayarlar satın almalarını istiyoruz" diye konuştu.

GİRİŞİMİ DESTEKLEYENLER NELER YAPACAK?

Girişimi destekleyen bilgisayar ve bilgisayar parçaları üreticileri, EPA'nın Energy Star kurallarını karşılayan ve enerji verimliliğine sahip ürünler oluşturmayı taahhüt edecekler. Diğer şirketlerin de, kurumsal bilgisayarları ve sunucu alımlarında yüksek verimlilikte sistemler talep etmeleri ve bilgisayarlarında güç yönetim araçları kullanmayı taahhüt etmeleri gerekiyor.

Bireysel kullanıcılar da girişimin sertifikaladığı bir sistem satın almaya söz verebilecekleri www.climatesaverscomputing.org adresine girerek, İklim Kurtarıcıları Bilişim Girişimi'ni destekleyebilecekler. Web sitesi, tüketicilerin varolan bilgisayarlarının uyku ve bekleme modları gibi güç tasarrufu yeteneklerinden nasıl yararlanacaklarını ve bu sayede tüketilen enerji miktarını yüzde 60 oranında nasıl azaltabileceklerini öğrenmelerine de yardımcı olacak.

İklim Kurtarıcıları Bilgi İşlem Girişimi adını, karbon izlerini azaltmak üzere çalışan birkaç lider kuruluşun dahil olduğu World Wildlife Fund Climate Savers Program (Doğal Hayatı Koruma Vakfı İklim Kurtarıcıları Programı) tarafından lisansladı.

World Wildlife Fund (WWF), İklim Girişimi'ne verilen destekten memnun WWF Başkan Yardımcısı John Donoghue, şirketlerin küresel ısınmaya karşı ve enerji tasarrufuna yönelik başlattıkları bu girişimi destekleyerek, "İlk kez iklim kurtarıcıları programımız üreticileri, perakendecileri ve tüketicileri de dahil ederek bütün bir sektöre uygulanmaktadır. Bu endüstri liderlerinin, iklim değişikliklerini hedefleyen çözümler sunma amacına katılmalarından memnuniyet duyuyoruz" açıklamasında bulundu.

Girişimin enerji verimliliği ölçümleri, başlangıçta EPA's Energy Star kurallarını izleyecek, ama gelecekteki birkaç yıl boyunca artan gereklilikleri ortaya koyacak. Örneğin, 2007 enerji yıldızı spesifikasyonları, PC güç kaynaklarının en az yüzde 80 minimum verimlilik sunmasını gerektiriyor. Girişim 2010 yılına kadar yüzde 90 minimum verimlilik isteyecek. Ek olarak girişim, hacim sunucuları (1U ve 2U tek soketli ve çift soketli sistemler) için güç kaynağında daha yüksek verimlilik ve 2010'a kadar yüzde

85'ten yüzde 92'ye artışı hedefliyor.

(CHT-NÇ-E)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

Bakmadan Geçme

İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Ateş Kuşları CANLI İZLE! 26 Nisan Ateş Kuşları 52. Yeni bölüm CANLI YAYIN! Ateş Kuşları FULL İZLE! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Tolga Daşkıran neden tutuklandı? İkinci Kadir Şekerci davası olayı ne, ne zaman oldu? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 9. bölüm TRT 1 HD izleme linki! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Göz seğirmesi neden olur? Göz seğirmesi belirtileri, ne anlama geliyor? Fatih Mehmet Maçoğlu'nun yeni işi ne? Maçoğlu'nun yeni mesleği ne oldu? ANOREKSİYA NEDİR? Nihal Candan'ın hastalığı anoreksiya ne, belirtileri neler? İntegral müfredattan ne zaman kaldırılacak? Yeni müfredat belli oldu mu? Yeni müfredat hangi sınıfları kapsayacak? Yurtiçi Kargo hafta sonu açık mı? Yurtiçi Kargo hafta sonu dağıtım yapıyor mu, çalışıyor mu 2024? İNTEGRAL Müfredattan kaldırılacak mı? 12. Sınıf konusu integral kaldırıldı mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title