Haberler

İngiliz Sheffield'ın Dünyaca Ünlü Programı Türkiye'de Başlıyor

İngiltere'nin 5 Nobel ödüllü üniversitesi Sheffield'ın Türkiye'de İstanbul Şehir Üniversitesi işbirliği ile hazırladığı Executive MBA Programı'na başvurular başladı.

Farklı kültürlerden, sektörlerden ve ülkelerden yöneticilerin bir arada olmalarını sağlayacak program, kariyerinde ilerlemek isteyen yöneticileri bekliyor. Derslerin ayda bir kez ve hafta sonu olması nedeniyle programa İstanbul dışından da büyük ilgi olması bekleniyor.

Dünyanın en iyi 100 üniversitesinden biri olan İngiliz Sheffield Üniversitesi, Executive MBA Programı'nı Türkiye'de İstanbul Şehir Üniversitesi ile birlikte hayata geçiriyor. Sheffield Üniversitesi'nin Selanik'teki City College işbirliği ile 1993 yılından beri düzenlediği bu program, Yunanistan dışında Romanya, Ukrayna ve Sırbistan'daki partner üniversitelerde de veriliyor. Bugüne kadar Microsoft, Vodafone, Siemens, Pepsico, Nestle gibi onlarca dünya devi firmanın yöneticilerinin katıldığı program, İstanbul'da 20 Ekim 2011 tarihinde başlayacak. Farklı kültürlerden, sektörlerden ve ülkelerden yöneticilerin ve profesyonellerin birbirleriyle uygulamalarını ve tecrübelerini paylaşmalarına olanak veren özgün bir uluslararası eğitim fırsatı sunacak olan programa başvurular başladı.

Dersleri uluslararası bir kadro verecek

Toplam 26 ay sürecek olan programın 14 modül ve bir bitirme projesinden oluştuğunu anlatan İstanbul Şehir Üniversitesi İşletme ve Yönetim Bilimleri Fakültesi İşletme Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Melih Bulu, "Modüller 3 günlük oturumlar halinde her ay bir hafta sonu (Cuma öğleden sonra, Cumartesi ve Pazar günleri) olmak üzere İstanbul Şehir Üniversitesi'nin Altunizade Yerleşkesi'nde uluslararası bir kadro tarafından verilecek. Ayrıca bir hafta Selanik ve bir hafta da İngiltere'de yapılacak derslerde İstanbul programındaki öğrenciler paralel olarak devam eden diğer ülkelerdeki öğrencilerle tanışma ve ders alma imkanı bulacak. Öğrenciler seçtikleri modüllere göre genel yönetim, pazarlama, finans, lojistik yönetimi ve sağlık hizmetleri yönetimi gibi alanlarda uzmanlaşma olanağı da bulacak" diye konuştu.

Çift MBA diploması imkanı

Bu programın kariyerinde ilerlemek isteyen yöneticiler için özel olarak tasarlandığını vurgulayan Bulu, katılımcıların İstanbul'da kaçırdıkları bir dersi Selanik, Kiev, Belgrad veya Bükreş'te telafi edebileceğini söyledi. Bulu, mezunların hem Sheffield Üniversitesi hem de İstanbul Şehir Üniversitesi MBA diplomasına sahip olacağına da dikkat çekti.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title