Haberler

İncil Kilisesi Rahibi Ramazan Arkan Suikast Planıyla İlgili Konuştu

İncil Kilisesi Rahibi Ramazan Arkan, Kendisine Suikast Planı Yaparken Yakalanan Murat T.'yi Şahsen Tanımadığını, 15 Gün Önce Kendisiyle Telefonla Görüştüğünü ve Hıristiyanlık Hakkında Bilgi Almak İstediğini Söylediğini Bildirdi.

İncil Kilisesi Rahibi Ramazan Arkan, kendisine suikast planı yaparken yakalanan Murat T.'yi şahsen tanımadığını, 15 gün önce kendisiyle telefonla görüştüğünü ve hıristiyanlık hakkında bilgi almak istediğini söylediğini bildirdi.

Murat T.'yi kiliseye davet ettiğini söyleyen Arkan, "Söz konusu şahıs geçen pazartesi ben toplantıdayken kiliseye gelmiş güvenlik görevlileri kendisine içeride bekleyebileceğini söylemişler. Fakat şahıs üst araması yapılacağı sırada kiliseden ayrılmış. Ben şimdiye kadar Antalya'da hiçbir tehdit almadım" diye konuştu. Etraflarında birçok insan olduğunu anlatan Arkan, "Her insan aynı düşünceye sahip değil tabii ki. Burada bulunmamızdan ve bu inanca sahip olmamızdan dolayı bazı insanlar rahatsız olabilir"

ifadelerini kullandı.

Bu tarz olayların hemen hemen her ülkede olabilecek hadiseler olduğunu anlatan Arkan, sözlerine şöyle devam etti: "Ancak bu tür olayların Türkiye'de olması bizi üzüyor. Biz böyle şeylerin olmasını istemiyoruz. Biz Türk vatandaşıyız, dinimiz hıristiyanlıktır. Bu ülkede rahatça yaşamak istiyoruz. Kimseden farklı bir ayrıcalık beklemiyoruz. Sadece istediğimiz inancı en iyi ve en doğru şekilde yerine getirmek arzusundayız. Ancak bu isteğimizden rahatsız olan kişiler var. Bunlar her zaman olacaktır. Bunlardan

bazıları biliniyor bazıları bilinmiyor. Bu konuda yapılabilecek pek bir şey yok"

2008 yılı beklentilerini de anlatan Arkan, farklı düşünce ve farklı inançtaki insanlarla Türkiye'de barış içinde bir arada yaşamak istediklerini söyledi.

Öte yandan, Antalya Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince gerçekleştirilen operasyonda bir evde yakalanan 22 yaşındaki Murat T.'nin emniyetteki sorgusu tamamlandı. Sorgulamanın ardından Antalya Adliyesine getirilen zanlı, asker firarisi olduğu gerekçesiyle Cumhuriyet Savcılığı'nın talimatıyla Antalya Merkez Komutanlığı'na teslim edildi.

(SÇ-AT-HO-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title