Haberler

İMKB Başkanı Erkan: Yaşananlar Hepimize Ders Oldu

İMKB Başkanı Hüseyin Erkan, Borsa'da İlk Seansın Ertelenmesine Yol Açan Kablo Kazası Olayının Herkes İçin "Ders" Olduğunu Kaydetti.

İMKB Başkanı Hüseyin Erkan, Borsa’da ilk seansın ertelenmesine yol açan kablo kazası olayının herkes için “ders” olduğunu kaydetti.

İMKB'nin 2008 yılı bütçesinin, projelerinin ve mevzuat değişikliklerinin görüşüleceği olağanüstü genel kurul toplantısı Borsa’da yapıldı. Genel Kurulda konuşan Başkan Erkan, fiberoptik kabloların kopmasından dolayı dün Borsa’da işlemlere ara vermek zorunda kalındığını hatırlattı. Veri yayınlarının tüm yatırımcılara eşit şekilde ve eş zamanlı ulaşmasının önemini dile getiren Erkan, İMKB veri sistemlerinde herhangi bir sorun bulunmadığını söyledi.

"SORUN KISA ZAMANDA GİDERİLDİ"

Erkan, arızanın giderilmesi için yapılan çalışmalara değinirken, “Greve rağmen Türk Telekom olağanüstü bir çaba göstererek, hatta Ankara'dan da bir ekip göndererek bu sorunu en kısa zamanda çözme gayretine gitmiştir. Bir grev durumu da olduğu için biraz gecikmiş, bazı sorunlar olabilirdi. Gerekli emniyet tedbirleri de alındı. Kısa zamanda sorun giderildi ve öğleden sonra işlemlerimizi açtık” dedi.

Hüseyin Erkan, seansta gerekli işlem derinliğine ulaştıklarını ve günü sorunsuz kapadıklarını belirterek, yaşanan olayın “herkese ders” olduğunu söyledi.

DAVA AÇMIŞTIK, DEVAM EDİYOR

Erkan, kazaya yol açan inşaat çalışmalarının, onaysız ve acilen oluşturulmuş bir proje çerçevesinde gerçekleştirildiğini, İMKB arsası da dahil edilerek kazı çalışmaları yapıldığını anlatarak, “Bizimle de herhangi bir şekilde mutabakat olmadığı için bu tip sorunların olması muhtemeldi. Bununla ilgili zaten bir dava açmış bulunuyoruz. Bunun da duruşmaları devam ediyor” dedi.

Erkan, dün yaşananların Başbakan Tayyip Erdoğan'a kadar gittiğini ve gün içinde çok hızlı çözüldüğünü ifade ederek, bu kazanın Borsa’nın önemini ortaya koyduğunu vurguladı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title