Haberler

İlker Zorla İfade Verecek!

İlker İnanoğlu'nun, Manken Güzide Duran'a Hakaret Ettiği İddiasıyla Yargılandığı Davanın Duruşmasına Zorla Getirilmesi Kararlaştırıldı

İLKER İNANOĞLU'NUN, MANKEN GÜZİDE DURAN'A HAKARET ETTİĞİ İDDİASIYLA YARGILANDIĞI DAVANIN DURUŞMASINA ZORLA GETİRİLMESİ KARARLAŞTIRILDI

İlker İnanoğlu'nun, manken Güzide Duran'a hakaret ettiği iddiasıyla yargılandığı davanın duruşmasına zorla getirilmesi kararlaştırıldı.Bakırköy 8. Sulh Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuksuz sanık İlker İnanoğlu katılmadı. Şikayetçi Güzide Duran ile taraf avukatları ise duruşmada hazır bulundu.

Duruşmada söz alan Duran, yaklaşık 5 yıl birlikte olduklarını söylediği İnanoğlu'nun bir alışveriş merkezinde yaptığı basın toplantısında kendisi hakkında hakaret içeren sözler söylediğini öne sürdü.Bu sözleri televizyon ve basında çıkan haberler sayesinde öğrendiğini belirten Duran, İnanoğlu'nun açıklamalarının kendisini rencide ettiğini ve mesleki kariyerini etkileyebilecek yönde olduğunu söyledi Duran, olaydan sonra İnanoğlu'nun kendisi ile irtibata geçmediğini ve konuşmalarla ilgili tekzip hakkını kullanmadığını ifade ederek, bu nedenle İnanoğlu'ndan "şikayetçi" olduğunu belirtti.

İnanoğlu'nun avukatı Ahu Savaşhan ise müvekkilinin, rahatsızlığı nedeniyle duruşmaya katılamadığını söyleyerek, İnanoğlu'nun açıklamalarının, bir iftar yemeği sonrası basın mensuplarının sorularına eşinin yanında verdiği cevaplardan ibaret olduğunu kaydetti.

Savaşhan, İnanoğlu'nun konuşmalarının montajlanarak yayınlandığını öne sürerek, açıklamaların tekzip edilecek bir tarafı bulunmadığını ifade etti.

Mahkeme, duruşmaya gelmeme nedenini delillendirmediği için İnanoğlu'nun zorla getirilmesine karar vererek duruşmayı erteledi.

İlker İnanoğlu'nun, TCK'nın "hakaret" suçunu düzenleyen 125. maddesi uyarınca, 3 aydan 2 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması öngörülüyor.

Kaynak: Gecce / Magazin

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title