Haberler

İlk Hacı Kafilesi Gazze'den Ayrıldı

Gazze'de İlk Hacı Kafilesi, Kentin Güneyindeki Filistin-mısır Sınır Kapısı Refah'tan Hac Yolculuğuna Çıktı.

Gazze'de ilk hacı kafilesi, kentin güneyindeki Filistin-Mısır sınır kapısı Refah'tan hac yolculuğuna çıktı.

Sabah erken saatlerde yola çıkan Filistinli hacı adayları için, Vakıflar Bakanlığı özel otobüsler tahsis etti. Otobüslere binen hacı adayları, "Allahu Ekber" ve "La İlahe İllallah" sedalarıyla sınır kapısına ulaştı. Mısır sınır kapısında toplanan hacı adayları, Mısır devleti ve halkı lehinde sloganlar attı. Sınır kapısında Mısırlı askerlerinin aldığı yoğun güvenlik önlemleri dikkat çekti. Yaklaşık 600 Filistinli hacı adayının, resmi işlemlerin ardından Mısır toprakları üzerinden hac yolculuğuna devam

edeceği kaydedildi.

Hacca gideceği için bir hayli heyecanlı olan Ebu Halil Hacı isimli hacı adayı, Mısırlı ve Ürdünlü yetkilerden Filistinli hacılar için Refah sınır kapısını açık tutmalarını ve kolaylık göstermelerini istedi. Filistinli hacılar için diğer sınır kapılarının çok uzak ve meşakkatli olduğunu belirten Hacı, "En uygunu Refah sınır kapısı. Buradan geçtiğimiz için çok sevinçliyiz" dedi.

Ebu Halil Hacı'nın eşi ise bu kapının sürekli açık kalması temennisinde bulundu.

(EL-CY-CY-ÖZ-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title