Haberler

'İkinci Çocuğa' 500 İhraç

Çin Komünist Partisi (Çkp), "Tek Çocuk" Kuralını İhlal Eden 500 Parti Üyesini İhraç Etti.

Çin Komünist Partisi (ÇKP), “tek çocuk” kuralını ihlal eden 500 parti üyesini ihraç etti.

Devlet basın-yayın organlarına göre, ülkenin orta kesimindeki Hubei ilinde ailelerin tek çocuktan fazla çocuk dünyaya getirmesine izin veren yetkililerle ilgili yapılan soruşturma sonucunda suçlu görülen 500 yetkili ÇKP üyeliğinden ihraç edildi.

Dünyanın en kalabalık ülkesi olan Çin Halk Cumhuriyeti'nin bugünkü nüfusu 1 milyar 310 milyonun üzerinde tahmin ediliyor. 58 yıldır ülkeyi yöneten ÇKP, bugüne dek aile planlamasıyla önlenen 400 milyon doğumun ülke refahına olumlu etki sağladığını sık sık belirtiyor.

Hubei iline komşu Henan ilinde de 2 bin yetkili ve zengin ailenin birden fazla çocuk sahibi olduğu, hatta dört çocuklu milletvekilinin dahi bulunduğu saptandı. Resmi Şinhua haber ajansına bilgi veren Hubei aile planlama kurulu başkanı Yang Yuvang, ÇKP'nin nüfus kontrolü ve aile planlaması uygulamasını ciddi olarak sürdürmek zorunda olduğunu ifade etti.

ÇKP'nin Mao Zerong ve Hua Guofıng'dan sonraki “Üçüncü Serdümeni” Dıng Şiaoping'den (1904-1997) beri uygulanan tek çocuk siyasetinin olumsuz etkisi ise ülkede istatistiksel olarak her 100 kız bebeğe karşılık 118 erkek bebeğin dünyaya gelmesi ve erkeklerin evlenecek eş bulmakta zorlanması.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title