Haberler

İki İspanyol Operası Seyirciyle Buluşuyor

İzmir Devlet Opera ve Balesi Yarın La Vida Breve ve La Muerte de Garcilaso Adlı Operalarını İzmirlilerle Buluşturuyor. İki Eser İspanyolca Sahnelenecek.

İzmir Devlet Opera ve Balesi yarın La Vida Breve ve La Muerte de Garcilaso adlı operalarını İzmirlilerle buluşturuyor. İki eser İspanyolca sahnelenecek.

Ruperto Chapi’nin La Muerte de Garcilaso adlı operası dünyada ilk kez, Manuel de Falla’nın La Vida Breve adlı operası da ülkemizde ilk kez İzmir Devlet Opera ve Balesi tarafından sahnelenecek.

3 gün daha İzmir’de

La Vida Breve ve La Muerte de Garcilaso adlı operalar, bugünkü prömiyerden sonra 11, 12 ve 14 Mayıs tarihlerinde yinelenecek. İzmir Devlet Opera ve Balesi geçen yıllarda pek çok Türk eserini dünyada ilk kez sahneleme kararını büyük başarı ile uygulamanın yanı sıra, dünya sahnelerinde oynanmakta olduğu halde ülkemizde sahnelenmemiş çok sayıda eseri repertuarımıza kazandırmıştı. İZDOB bu kez, bir eseri dünya opera dağarına, bir eseri de Türk opera dağarına kazandıracak. Her iki eser de orijinal dilinde İspanyolca sahnelenecek.  Yarın prömiyeri gerçekleştirilecek olan İspanyol eserlerden La Vida Breve, uzun yıllardır dünya opera sahnelerini süslemekte, eserde klasik operadaki bale yerine flamenko dansları tercih edilmektedir. Librettosu Carlos Fernandez Shaw tarafından yazılmış olan La Vida Breve’nin İzmir sahnelemesinde şefliği konuk İtalyan şef  Miquel Ortega üstleniyor. Eserde Türk ve İspanyol solistler rol alıyor. Eserde, 19. yüzyılın başlarında İspanya’nın Granada kentinde yaşanan acı dolu Çingene aşkı anlatılıyor. Ruperto Chapi’nin La Muerte de Garcilaso (Garcilaso’nun Ölümü) adlı operası, İspanyol şair ve asker Garcilaso De La Vega adına yazılmıştır. Bu eserde de Türk ve İspanyol solistler görev alacak.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ege

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title